Focalizare zilnica pe ceea ce este important

Se spune ca cel mai bun mod de a prezice viitorul este sa il creezi. In timp ce, in mod evident sunt foarte multe lucruri ce nu sunt in controlul tau, cu respect la evenimente ce nu s-au produs inca, ar trebui totusi sa ai ceva control asupra timpului tau. Si una dintre cele mai bune metode de a te asigura ca iti folosesti timpul inteligent, este sa iti imaginezi in avans cum va fi ziua urmatoare. Si acest proces include mult mai mult decat a-ti scrie lista de lucruri de facut. Este o forma de programare mentala.

Iata una dintre tehnicile specifice pe care o poti folosi. Fie inainte de a te duce la culcare, fie dupa ce te trezesti in fiecare dimineata, acorda-ti 5-10 minute pentru a vizualiza ziua ce vine. Imagineazati-o ca pe un film, ce se desfasoara in fata ochilor tai. Permite-i intregii zile sa se desfasoare rapid, astfel incat cele 16 ore in care esti treaz, sa se concentreze in cateva minute. Pe masura ce iti vizualizezi ziua in avans, simultan observa ce iti spune instinctul despre fiecare parte din acea zi. Tot acest proces are nevoie de practica si ajuta sa iti imaginezi ca esti la film. Filmul este pe auto-pilot ( controlat de subconstient) si iti folosesti mintea constienta pentru a observa, a reactiona.

Se aseamana mult cu a fi in sala de cinema, la un film real, unde poti simti unele emotii in timpul unei scene emotionale. Si in acelasi timp, iti observi stadiul emotional, in timp ce te uiti la film. Daca tot procesul ti se pare prea complicat, atunci deruleaza filmul normal si observa raspunsul emotional la finalul acestuia. Acum ai vizualizarea zilei urmatoare si sentimentele atasate diferitelor parti din aceasta zi. Aceste sentimente sunt un feedback, asa ca foloseste acest raspuns pentru a imbunatati filmul. Te-ai simtit stresat, ingrijorat?  Daca da, atunci du-te inapoi si modifica scenariul. Modifica mental parti din film, pentru a elimina ceea ce declanseaza emotiile negative. Adauga muzica lejera pentru a reduce stresul. Mananca alimente mai sanatoase. Fa o plimbare lunga. Rescrie totul complet daca trebuie, aducandu-ti aminte ca ziua ta nu a inceput inca, asa ca fixeaza fiecare pas inainte de a intra in productie.

In al doilea rand, asigura-te ca vei incheia filmul cu o versiune potrivita a finalului fericit. Fa-ti zilele sa se termine bine.

Clarifica sentimentele pe care doresti sa le ai la sfarsit de zi – implinire, pace, victorie, etc. Si creeaza un final ce include toate aceste sentimente. Poate fi la fel de simplu ca, imaginea ta dormind cu zambetul pe buze.

Observa cum se desfasoara viitoarea ta zi. Posibil ca niciodata nu se va dovedi la fel de perfecta ca filmul imaginat. Dar se va dovedi mult mai buna, decat experienta ta tipica atunci cand nu o vizualizezi. Aceasta tehnica de vizualizare nu creeaza viitorul, cu un grad semnificativ de precizie. In termeni de precizie, probabil nu este mai buna decat scrierea unei liste de activitati. Dar aceasta metoda iti creste in mod semnificativ motivatia si concentrarea. Esti mult mai putin vulnerabil la distrageri si te concentrezi mult mai bine. Acorda un pic din atentia ta acestei forme de vizualizare pozitiva si vezi ce se intampla.

Este foarte probabil sa folosesti deja aceasta metoda si sa nu realizezi. Daca iti faci griji cu privire la ziua de maine, folosesti o vizualizare negativa. Si in acest caz te poti astepta la rezultatele opuse. Ziua ta probabil nu va fi atat de rea pe cat ti-ai imaginat, dar probabil va fi deplorabila in comparatie cu o zi vizualizata in mod pozitiv.

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gandesti mereu in termeni pozitivi, sa vizualizezi totul pozitiv si te poti astepta la raspunsuri pe masura.

Leave a Reply