Esti un urs sau un vultur?

Deseori te uiti in jur si vezi persoane practic adormite, observand ca abia se pot inregistra ca fiinte constiente. Trec prin viata lor lucrand in locuri de munca neimportante, suportand relatii nesatisfacatoare si se drogheaza in diferite forme pentru a evita sa isi infrunte temerile. Conversatiile lor sunt frivole in marea parte a lucrurilor.

Ori de cate ori intalnim o persoana noua, una din primele intrebari ce ne trec prin minte este “ este aceasta persoana treaza, suficient de constienta?” . Marea majoritate a persoanelor sunt inca adormite. Ceea ce inseamna ca nu sunt cu adevarat constiente si la curent cu scopul lor in viata, de ce se afla aici, ce inseamna viata lor pe pamant. Poti identifica usor astfel de persoane doar prin a le intreba” de ce esti pe pamant acum?”

Acesti ursi – ii putem numi ursi pe cei adormiti deoarece inca hiberneaza – nu pot raspunde la aceasta intrebare in mod inteligent, deoarece este in afara modului lor normal de gandire.

Dar  persoanele constiente ( si aceia ce devin constienti) vor considera aceasta intrebare cu adevarat importanta si vor fi capabili sa furnizeze un raspuns inteligent. Chiar daca nu este inca pe deplin format. Aceste persoane constiente pot fi considerate vulturi, deoarece au ochii larg deschisi si pot sa se inalte deasupra terenului normal. Sunt capabile sa vada clar totul pe o distanta mare.

Este cu adevarat o incantare, sa cresti constientizarea unui urs, pana la punctul in care poti discuta chiar si despre cer.

Dar pana cand ursul nu va fi capabil sa convoace curajul de a trece prin lectiile vietii, aceasta iluminare va fi instabila. Ursilor nu le place foarte mult sa zboare, metaforic vorbind. Si nu se pot concentra pe cer prea mult timp, fara a simti un indemn intensificat de a fugi inapoi in pestera lor.

Din pacate, unii ursi sunt atat de adanciti in pesterile lor, incat nu pot fi deranjati din somnul lor niciodata. Sunt atat de paralizati de frica, incat nu pot convoca nici minimul de curaj pentru a infrunta cerul liber. Acestia sunt ursii ce vor nega vehement existenta oricarui lucru, ce se afla in afara pesterii lor. Universul lor este extrem de limitat.

Poti totusi trezi un astfel de urs daca doresti, prin a-l obliga sa iasa din pestera si a-l impinge spre lumina. Dar este o treaba periculoasa si necesita abilitati pentru a manevra un astfel de urs furios. Dar furia este un pas pozitiv, departe de frica si spre constientizare. Asa ca in ciuda emotiilor negative aceasta este o modalitate rapida de a transforma un urs intr-un vultur.

Este un proces ciudat sa constrangi un urs sa iasa din pestera si sa ii arati cum este cerul. Multor ursi nu le place acest lucru si vor ataca feroce pe oricine le deranjeaza somnul.

Si din moment ce nu le place sa zboare, nu le place sa le reamintesti de existenta cerului, sau ca alti ursi au parasit pestera pentru a deveni vulturi.

Acestea sunt fapte pe care ursii incapatanati nu vor sa le infrunte, din moment ce trebuie sa admita ca ar fi putut trai ca vulturi pana acum, in loc sa isi traiasca viata in pesteri.

Din fericire, unii ursi atunci cand vad cerul pentru prima data si dupa ce intalnesc alti vulturi gasesc experienta inaltatoare, iluminanta. Acestia sunt ursii ce sunt pregatiti sa devina vulturi. S-au saturat de pesterile lor si nu stiu exact ce alt drum sa urmeze, din moment ce nu au alte exemple. Si astfel sunt gata sa admita ca rolul pesterii in marea schema a lucrurilor este inutil, relatiile cu alti ursi sunt superficiale si ca capcanele de ursi chiar dor. Chiar daca la exterior arata ca niste ursi, in interiorul lor se indreapta spre spiritul vulturului. Si din moment ce procesul de trezire si constientizare nu este unul usor, la inceput se vor simti deconectati de lumea pe care o cunosc si nu vor stii incotro sa se indrepte.

Vulturii totusi sunt antrenati sa recunoasca acesti ursi ce se trezesc. Si acestia se vor simti atrasi in mod natural de vulturi.

Pe aceasta noua cale vor intalni multe provocari dificile dar in final vor gasi o implinire profunda. Poate ca inca vor mai fi tentati sa traiasca duplicitar, uneori fiind ursi, alteori vulturi. Dar pana la urma, vor descoperi ca in lumea vulturilor se simt ca acasa.

Chiar daca in lume sunt mult mai multi ursi decat vulturi, in ultimul timp observam tot mai multi vulturi pe cer, ceea ce inseamna ca, constientizarea atinge noi nivele si accelereaza procesul de trezire.

Leave a Reply