Epuizarea este frumoasa

Toata lumea experimenteaza epuizarea. Poate ca simti ca muncesti mult prea mult. Esti satul de casnicia ta sau esti stresat din cauza banilor. Poate ca traiesti un cliseu zilnic  – un pas inainte si doi pasi inapoi. Viata poate fi dificila in acest fel. Daca crezi sau nu, epuizarea poate sa fie frumoasa. In loc sa cedezi in fata epuizarii, ce ar fi daca ai putea-o folosi in transformarea vietii tale? La fel ca povestea pasarii Phoenix, poate ca epuizarea este o sansa catre renastere. Daca nu ajungi la acel punct de epuizare, unde te simti la pamant fara pic de putere si vointa, nu vei putea sa renasti din propria cenusa. Daca drumul tau in viata pare incorect te poti intoarce si sa faci un pas inainte. Aceasta este partea frumoasa a povestii. Epuizarea este frumoasa. Iti ofera sansa sa:

Iti imaginezi. Poate ca niciodata nu te-ai gandit ca poti trai o viata fara datorii. Dar daca ti-ai imagina ca se poate? Daca iti folosesti imaginatia aceasta poate sa schimbe totul. Cum poate arata viata ta? Daca esti nefericit la locul de munca exista un alt mod de a face bani. Trebuie doar sa iti acorzi timpul necesar pentru a-ti imagina un alt venit. Chiar si o simpla cautare pe internet te poate ajuta. Imagineaza-ti viata ta fara limite. Altcineva deja poate ca traieste modelul tau de viata ideala. Incepe sa te intrebi – „ Cum fac acest lucru?”

Devino un artist. Dorinta de a schimba incepe cu tine. Odata ce o simti foloseste acesta pasiune pentru a experimenta si a incerca lucruri noi. Devino artistul si viata opera ta de arta. Epuizarea aduce emotii puternice precum mania, teama, gelozia si tristetea. Foloseste aceste sentimente pentru a-ti aprinde creativitatea. Continua sa o amesteci cu noi proiecte si idei.

Elibereaza persoanele. Nu te astepta ca angajatorul tau sa elimine stresul de la locul de munca. Nu te astepta ca consoarta ta sa te faca fericit. Epuizarea ta nu este responsabilitatea lor. Acorda-ti permisiunea de a face toata munca. A elibera persoanele de asteptarile tale te va pune din nou in control. Poti sa fii o victima a epuizarii sau poti sa fii victorios. Gaseste un motiv sa faci ceva, nu un milion de motive sa renunti. Acum, nimeni nu va mai sta in calea ta.

Concentreaza-te pe mici miscari. Doar de asta este nevoie pentru a-ti schimba viata. Daca vrei sa renunti la fumat poti sa te opresti din a aprinde tigara din gura ta. Poti decide sa scrii, de exemplu, in loc sa iei pauza de pranz. Poti sa pui deoparte berea si sa te pui la somn mai devreme. Poti sa iti simti picioarele pe paman atunci cand alergi. Miscarile, indiferent cat de mici, iti formeaza intreaga viata. Cum treci prin aceste miscari depinde numai de tine. Intreaba-te astazi  – este modul in care ma misc frumos? Sau doar distructiv?

Incepe din nou. Schimbarea poate fi lenta, dar trebuie sa incepi de undeva. Si trebuie sa stii ca epuizarea este doar inceputul. Poate ca te vei simti groaznic cateodata. Daca nu ar fi asa cum ai stii ca e cazul sa incerci altceva? Lasa-ti inspiratia sa zboare. Invata ce anume iti lumineaza viata inainte ca epuizarea sa te defineasca. Cere in primul rand ajutor de la tine insuti. Apoi incepe cu miscari mici. Cu actiuni mici. Precum construiesti o noua fundatie, caramida dupa caramida, poti sa creezi ceva puternic si frumos.

Leave a Reply