E obligatoriu sa te dezvolti personal?

De ce sa te imbunatatesti? Ne nastem. Murim. Orice altceva imparte aceeasi soarta. Atunci de ce aceasta lupta de a te dezvolta? La ce foloseste? Asteptarile pot duce doar la dezamagire daca nu le realizam. De ce sa nu ducem o viata fara asteptari si sa vedem ce se intampla?

A incercat cineva sa traiasca o viata fara a fixa obiective, fara competitie si fara imbunatatiri? A face lucruri intuitiv, fara nici o asteptare. Nu este aceasta pacea? Nu este ceea ce cautam cu adevarat? Nu trebuie sa fixezi obiective sau sa te straduiesti sa te imbunatatesti. Cresterea personala este o alegere constienta, una ce depinde in intregime de tine. Dar este acest proces de a te stradui sa te imbunatatesti, in conflict cu obtinerea pacii interioare? In nici un caz. Ambele pot fi gasite pe aceiasi cale. Si cand esti pe acesta cale, in acea stare specifica ti-ai gasit scopul in viata si este trait constient. A crea o intentie pentru viitorul tau de a fi diferit sau mai bun intr-un fel, decat in trecutul tau, nu este automat in conflict cu a fi intr-o stare de pace interioara. Ce cauzeaza o lipsa de pace interioara este problema atasamentului. Cand devii foarte atasat de un rezultat, incercand sa controlezi ceva ce nu este in intregime in controlul tau, iti pierzi sensul de pace. Dar cand poti crea o intentie si apoi ramai detasat de faptul ca viitorul trebuie sa arate intr-un anumit fel, poti experimenta o crestere importanta si schimbari pozitive, fara a-ti pierde senzatia de pace interioara. A crede ca trebuie sa controlezi ceea ce nu poti controla este o reteta pentru stres si coplesire. Cresterea in mod sigur implica atat placerea cat si durerea, dar durerea doar indulceste placerea.

Nu este nimic in neregula cu a duce o viata in care sa nu astepti nimic. Dar asta vei primi – o viata de nimic. Daca nu vrei nimic de la viata, atunci de ce suntem aici? De ce sa ne trezim dimineata si sa ne dam jos din pat?

Multe persoane intreaba “ Care este semnificatia vietii?”. Dar viata pune aceasta intrebare “ Care este semnificatia vietii tale? “ Este ceva la care toti trebuie sa raspundem. Daca nu raspundem, atunci raspunsul este nimic si vom traii viata noastra in concordanta cu acest lucru. Daca vrei sa urmezi cale de crestere personala si sa iti urmezi scopul in viata, nu exista o destinatie finala in care sa spui ca ai terminat de crescut. Nu destinatia finala te face sa te simti implinit, dar mai degraba calatoria in sine. Daca esti intr-o competitie, nu conteaza daca castigi sau pierzi, ceea ce conteaza este procesul de a concura ce face totul distractiv si excitant. Daca iti fixezi un obiectiv si il atingi, conditia finala a obiectivului conteaza mai putin, intreg procesul este cel ce te face fericit. Intregul proces de a elimina dragonii fricii, de a construi noi abilitati, de a descoperi lucruri noi despre tine, de a atinge vietile oamenilor, de a te ridica deasupra conditiei, toate acestea sunt fericirea absoluta.

Punctul final este ca nimeni nu trebuie sa creasca in mod constient. Viata in sine va garanta cresterea oricum.  Fie cresti in mod constient, fie viata iti aduce experiente ce te forteaza sa cresti in mod inconstient. Asa ca pana vei muri, cresterea si schimbarea sunt garantate.

Leave a Reply