O stare emotionala negativa iti poate cu adevarat ruina ziua. Stresul prelungit, depresia sau furia nu sunt in mod clar favorabile unui nivel ridicat de performanta. Si partea cea mai proasta este ca aceste stari emotionale tind sa se auto-perpetueze. A munci cand esti extrem de stresat, poate duce la un stres si mai mare. Depresia si ingrijorarea te pot determina sa eviti sa iei acel tip de actiuni, ce te vor ajuta sa scapi din acest put de negativitate. Si furia te poate duce sa iei actiuni neproductive, pe care mai tarziu le poti regreta. In timp ce varietatea emotionala iti poate condimenta viata, a ramane blocat intr-o stare negativa prelungita este ceva ce trebuie evitat. Asa ca, daca te gasesti in una dintre aceste stari, ce poti face pentru a-ti creste motivatia si a o mentine inalta? Sentimentele noastre in mare parte controleaza cat de bine ne utilizam resursele fizice si mentale. Sentimentele noastre literalmente ne pot face sau ne pot distruge. Si in mod sigur te poti gandi la cateva persoane, care au fost ruinate de incapacitatea lor de a-si stapanii emotiile. Poti incerca diferite tehnici de stapanire a starii emotionale, precum o programare neuro-lingvistica. Dar majoritatea sunt cu efect de scurta durata si de asemeni este nevoie de un efort constient, sustinut pentru a le aplica. Poti incerca tehnici, precum schimbarea fiziologiei (pozitia corpului) sau poti viziona o comedia sau asculta muzica preferata. Dar toate aceste tehnici iti ofera o crestere a motivatiei temporara si dupa cateva ore revii la starea initiala.
Asa ca, ce functioneaza? Cum iti mentii nivelul de motivatie mereu inalt? Poate parea extrem se simplist, dar cea mai buna strategie pentru a ramane motivat si pozitiv este sa mentii obiceiul zilnic de a asculta programe audio motivationale. In timp ce astfel de programe, de obicei sunt pline de idei bune si informatii, nu informatia in sine iti procura cele mai mari beneficii. Factorul emotional/motivational iti ofera cel mai bun rezultat pe termen lung. Si chiar daca informatia nu se schimba, atitudinea pozitiva din spatele informatiei te revigoreaza de fiecare data. Poti asculta astfel de programe cand faci exercitii, cand gatesti sau cand conduci. Ori de cate ori ai un pic de timp la dispozitie. Dupa ce asculti 30-60 de minute de afirmatii pozitive te vei simti mult mai optimist si concentrat. Si vei face mult mai multa munca, cu o prioritate ridicata, cand esti in aceasta stare emotionala. Dar trebuie sa mentii acest obicei zilnic. Conditionarea emotionala zilnica este foarte importanta. Si ori de cate ori renunti la acest obicei vei ramane inevitabil blocat intr-o stare emotionala negativa. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te duci la cea mai apropiata librarie si sa iti procuri o selectie de programe audio.
Nu stiu sigur daca ai observat, dar exista extrem de multe persoane plangacioase pe acesta planeta. Si emotiile lor negative au tendinta sa se lipeasca si de tine si sa te infecteze, daca nu te vaccinezi impotriva lor. Vaccinarea zilnica cu programe audio motivationale este cel mai bun antidot pentru aceasta afectiune. Te ajuta sa ramai concentrat pe obiectivele tale si sa eviti plangerile de mila.
A citi materiale inaltatoare poate de asemeni sa fie eficient, dar totul depinde de preferinta fiecaruia. A mentine o stare emotionala echilibrata, ce este mai mult pe partea optimista, te ajuta foarte mult in productivitatea personala. In mod sigur functionezi mult mai bine decat atunci cand esti pesimist. Dar nu este intelept sa te aduci intr-o stare emotionala euforica, ce te poate face sa pierzi din vedere realitatea si sa faci decizii proaste. Obiectivul ar trebui sa fie sa iti gestionezi emotiile, in asa fel incat sa iti poti folosi cel mai bine resursele fizice si mentale. Majoritatea persoanelor ar defini aceasta stare ca a fi pasionat cu privire la ceea ce faci. Dar nu iti impinge emotiile la un astfel de nivel de intensitate, unde blochezi accesul la cea mai buna gandire. Pune-te intr-o stare unde te simti pozitiv si generezi rezultate pozitive. Nu te forta pana in punctul in care te simti bine cu rezultate mediocre.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Depasirea emotiilor negative si cresterea motivatiei