Cum sa relationezi cu oamenii ocupati – II

Nu activa un model standard.

Nu trimite  unei persoane ocupate orice communicat ce se potriveste tiparului a ceea ce ai mai vazut de sute de ori inainte, altfel mesajul tau va fi perceput ca o rutina si ca ceva neimportant. Intelegem faptul ca mesajul tau este foarte important, stim ca ai putea atinge orice inima prin acel mesaj, insa ar trebui sa stii ca mesajul tau probabil nu este primit in modul in care tu intentionezi sa il trimiti.

Daca la finalul fiecarui raspuns, esti suficient de apreciat, atunci nu iti vei dori sa fii apreciat la fiecare minut. Acest lucru nu inseamna ca esti nerecunoscator, este pur si simplu o consecinta la a fi coplesit de prea multa comunicare. Prea mult dintr-un lucru bun poate deveni un lucru rau.

Oamenii ocupati, in special celebritatile sunt bombardati de comunicarea supraincarcata. Chiar si mesajele sincere in cele din urma vor deveni o rutina. Cand ceva se intampla prea des va deveni foarte dificil sa il primesti cu entuziasm. Este foarte greu sa tii minte cazul special  al unui mesaj. Este mult mai usor ca acel caz neobisnuit sa se faca remarcat. Acest lucru isi are radacina in functionarea creierului.

Tinem minte exceptionalul, dar cu rutina si evenimentele repetate, stocam acele tipare generale si pierdem detaliile. Priviti acest lucru din perspectiva unei persoane ocupate. Raspunsul sincer poate fi important pentru tine, dar se potriveste cu acel lucru pe care o alta persoana le-a vazut de mii de ori deja si probabil nu il vor mai primi cu acelasi entuziasm. Daca comunici cu o persoana in acelasi mod in care o face toata lumea, probabil nu vei primi un raspuns personal. Este posibil sa nu primesti nici un raspuns sau chiar un raspuns de tip sablon. Mesajul va fi procesat insa nu va crea o conexiune reala. Sa presupunem ca vezi o celebritate populara la un restaurant. Daca o abordezi intr-un mod  pe care l-a mai vazut, cel mai probabil vei primi un raspuns cu neatentie si detasat sau fara interes. Realizeaza ca daca ii lauzi sau critici, le ceri sfaturi sau le pui intrebari, declansezi o conexiune bine stabilita si vei activa in subconstient, raspunsul persoanei.

Chiar daca se vor bucura de atentie, nu ai facut nimic pentru a construi o conexiune. O saptamana mai tarziu acele persoane nu isi vor mai aminti ce au vorbit cu tine.

Memoria umana este adaptata sa isi aminteasca experientele importante, nu intamplarile de rutina. Daca doriti ca a voastra comunicare sa fie prelucrata mecanic si in loc sa primesti raspunsuri autentice, sa primesti informatii standard. Este un mod de  comunicare bun insa  intr-un mod generic. Cu toate acestea daca esti interesat in crearea unei legaturi autentice cu o persoana ocupata, atunci e sinucidere curata sa faci ceea ce face toata lumea.

Stim ca poate parea ca incerci o comunicare unica pentru ca esti un individ unic. Tot ce este necesar pentru a declansa un filtru este ca tu sa faci ceva ce se va  potrivi cu lauda, critica, interogatoriul, sugerarea, promovarea. Daca declansezi orice filtru, vei prelucra comunicarea in mod general.

Leave a Reply