Cum sa profiti cat mai mult de norocul din viata ta

Unele persoane sunt mai norocoase decat altele. Cate persoane cred acest lucru? De ce crezi acest lucru? Esti unul dintre norocosi? Sau se pare ca norocul te ocoleste? Si ce este de fapt norocul? Unele persoane afirma cu tarie, ca norocul nu exista. Ca oportunitatile ni le cream singuri, prin a fi la locul oportun, la momentul oportun.

Ai observat vreodata ca evenimentele neplanificate, mult mai des determina viata si sansele tale in cariera, decat toata planificarea atenta pe care o faci? O intalnire intamplatoare, o programare ratata, o vacanta spontana, un job part-time, un hobby nou, toate aceste tipuri de experiente pot duce la directii neasteptate, in viata si cariera ta. Cheia este sa recunosti aceste oportunitati si sa actionezi atunci cand le intalnesti.

Iata cateva tehnici, pe care le poti folosi in avantajul tau pentru a crea acel moment propice, in care totul se aliniaza perfect:

 1. Profita cat mai mult de evenimentele neplanificate. Suntem in mod constant bombardati de neprevazut. De cele mai multe ori ne ferim de evenimentele neplanificate, pentru a ne reintoarce la viata noastra normala. Ne este frica de spontaneitate. Dar, daca te poti relaxa, deschide-ti mintea si mergi impreuna cu neasteptatul. Noi oportunitati se vor ivi.
 2. Imparte interesele si experientele tale, cu persoanele pe care le intalnesti. Nu trebuie sa iti fortezi povestile, asupra altor persoane. Dar, invata sa porti conversatii, cu persoanele pe care le intalnesti in fiecare zi. Intreaba-le despre viata lor. Ele te vor intreba despre a ta. Acesta este un mod foarte bun de a crea conexiuni, pe care altfel nu le-ai crea. Si poti transforma o intalnire intamplatoare intr-o oportunitate.
 3. Pastreaza intotdeauna optiunile deschise. Obiectivele sunt bune. Dar, devotiunea totala, pentru un singur obiectiv, te poate orbi in fata altor oportunitati. Este de asemeni o greseala sa te agati de o cale, pe care o urasti, doar din obligatie. Daca te inscrii ,de exemplu, la o facultate si descoperi ca nu iti place, renunta. Nu indura ani de nefericire, doar pentru ca stii ce asteapta lumea de la tine. Vei descoperi multe alte oportunitati interesante, daca iti deschizi ochii.
 4. Trezeste-te inainte ca visele tale sa se implineasca. Urmeaza anumite obiective, dar asigura-te ca reevaluezi progresul si prioritatile la intervale regulate. Si asta pentru a impiedica sa te trezesti prins intr-o realitate, care nu seamana deloc cu visurile tale.
 5. Incearca – chiar si fara a sti rezultatul. Doua dintre cele mai bune moduri de a “ fi norocos” sunt sa fii dispus sa risti calculat si sa imbratisezi oportunitatile neprevazute. Incearca lucruri noi. Du-te in locuri noi. Nu face doar lucruri pentru care stii care va fi rezultatul. Lucruri bune se vor intampla, daca pasesti afara din zona ta de confort.
 6. Mentine o puternica retea de socializare. Si aici ne referim la forma sa fizica, sub forma de prieteni si relatii si nu la cea virtuala.
 7. Fa greseli. Nu te teme sa esuezi. Aceia care nu incearca niciodata nimic, nu gresesc, dar nici nu vor avea niciodata oportunitati importante. Si aceia care nu gresesc niciodata, nu invata niciodata. Daca inveti sa reactionezi constructiv in fata greselilor iti vei imbunatatii  situatia si vei merge mai departe cu viata ta.
 8. Actioneaza pentru a crea propriul tau noroc. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti creezi propriul noroc:
  • Actioneaza acum. Nu amana. Incepe sa iti urmaresti obiectivele astazi.
  • Evita lucrurile care nu iti fac placere. Daca cheltui bani si timp pentru acel lucru, nu inseamna ca este si de folos.
  • Profita de oportunitatile ce se ivesc. Nu te teme sa spui da, atunci cand o circumstanta favorabila apare.
  • Intotdeauna fa totul foarte bine, chiar daca crezi ca o anumita sarcina este mai putin importanta.
  • Cere ceea ce iti doresti. Daca nu ceri, nimeni nu iti va oferi.
  • Fii insistent. Nu renunta. Munceste mult.

Urmareste aceste sfaturi si in mod sigur norocul tau se va imbunatatii.

 1. Bucura-te de viata. O viata buna este o viata echilibrata. O persoana care invata sa aiba o viata echilibrata este mai fericita, mai relaxata, mai deschisa in fata noilor experiente. Daca mentii relatii bune, urmezi hobby-uri satisfacatoare, faci tot ce poti pentru ajuta alte persoane si continui sa iti urmezi obiectivele personale vei deveni o persoana echilibrata. Exact tipul de persoana, pe care norocul o favorizeaza.
 2. Depaseste propria sabotare. In cele din urma, pentru a profita pe deplin de noroc, trebuie sa inveti sa infrunti cel mai mare inamic-tu insuti. Fiecare dintre noi putem sa alungam norocul, prin ganduri negative.

Fericirea nu depinde de conditiile externe- este guvernata de atitudinea ta mentala. Nu te preocupa de circumstantele ce sunt de dincolo de controlul tau. Invata sa controlezi ceea ce poti, inclusiv reactia ta la lumea externa. Cum raspunzi la un eveniment nefericit este deseori mai important, decat evenimentul in sine. Tu ai control asupra actiunilor tale si cum gandesti despre anumite evenimente, ce au impact in viata ta. Nimeni nu poate controla rezultatul, dar actiunile tale pot creste probabilitatea de a avea rezultatul dorit. Nu exista garantii in viata. Singura garantie este ca daca nu faci nimic, nu primesti nimic. Nu poti avea succes daca nu incerci niciodata nimic.

Leave a Reply