Cum sa obtii cat mai mult de la viata

Probabil ca ai auzit de listele de lucruri de facut inainte de a muri. Sunt liste personale cu lucruri pe care persoanele doresc sa le realizeze in viata lor. Se pot aplica doar scriitorului listei respective si nu la toate persoanele in general. Nici o lista nu poate face acest lucru. Daca incerci sa urmezi o lista de lucruri de facut inainte sa mori, incercand sa tai lucruri de pe lista doar pentru a spune ca le-ai facut, atunci care este sensul? Sa poti sa spui altor persoane ca le-ai facut? Sa urmezi prescriptiile de viata ale unui scriitor? Trebuie sa fii capabil sa iti pui cateva intrebari care sa te ajute sa iti dai seama cum sa traiesti chiar acum. In fiecare zi. Deoarece nu stii niciodata cat timp mai ai de trait. Si a incerca sa executi o lista de lucruri in acest timp necunoscut poate fi inutil. In schimb, traieste in fiecare zi la maxim. Obtine tot ceea ce poti din viata ta de zi cu zi, fara a-ti pune sperantele intr-o lista de lucruri care nu sunt la fel de importante ca viata in sine.

  1. Pe cine iubesc si ce fac cu privire la acest lucru? Cand cineva moare realizezi ca nu stii niciodata cat timp ai la dispozitie cu persoanele pe care le iubesti. Pot sa se duca in orice moment la fel ca si tine. Asa ca, trebuie sa profiti cat mai mult de timpul pe care il ai. Daca nu iti petreci timp cu persoanele iubite schimba acest lucru. Daca porti un resentiment fata de un membru de familie elimina-l si iarta. Daca ai facut ceva si ai ranit o persoana draga cere-i iertare. Renunta la mandrie si impaca-te. Daca nu ai mai vazut o persoana draga de mult sun-o si programeaza o intalnire.
  2. Imi urmez visurile sau frica ma opreste? Ce ti-ai dorit intotdeauna sa faci? Poate ca este vorba despre ceva la care visai cand erai copil, dar ai renuntat pentru ca ti se parea nerealist? Poate ca este vorba despre ceva ce vrei inca sa faci, dar iti este teama de esec? Care sunt temerile care te opresc? Si care ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla daca depasesti aceste temeri si iti urmezi visurile?
  3. Fac ceva care conteaza? Exista o diferenta intre a face o munca si a face o munca care conteaza cu adevarat. Foarte mult din timpul nostru folosim zilele pe care le avem pe acest pamant facand lucruri care nu fac o mare diferenta. Trebuie sa vezi ce anume din ceea ce faci in momentul de fata va conta peste cativa ani. Obiective cu un impact mare care vor face diferente in cariera ta, in viata ta si in viata altor persoane.
  4. Ce fac pentru a ajuta alte persoane? Poti sa obtii cat mai mult de la viata nu doar daca iei ceea ce poti pentru tine, dar si daca daruiesti altor persoane. Ce ai facut in ultima perioada pentru a ajuta alte persoane? Ai fost dragut cu oamenii? Ai ajutat pe cineva? Ai ascultat? Te-ai oferit volutar pentru persoanele cu nevoii? Daca nu faci nimic pentru  ajuta alte persoane, atunci acesta este un moment bun pentru a vedea ce anume poti face pentru altcineva si sa actionezi in acest sens. Pune-ti aceasta intrebare in mod regulat si fa din bunatate un obicei.
  5. Sunt o persoana la fel de buna pe cat imi doresc? Nu este usor sa fii o persoana buna, cel putin nu tot timpul. Este mai usor sa fii egoist, fara sa te gandesti la acest lucru. Dar asa vrei sa fii amintit? Asa vrei sa iti traiesti viata? Gandeste-te bine si actioneaza in concordanta cu acele ganduri.
  6. Ce fac pentru a trai viata cu pasiune, sanatate si energie? Poti sa faci toate lucrurile corecte si totusi sa traiesti o viata plictisitoare si lenesa. Daca iti neglijezi sanatatea vei avea putina energie si iti vei pierde minutele pe care le mai ai pe boli. In schimb, invata sa traiesti o viata mai sanatoasa, cu alimente sanatoase si exercitii fizice. Acestea te vor conduce catre mai multa energie. Si apoi vei directiona aceasta energie catre ceva de care esti pasionat. Daca nu ai gasit aceasta pasiune incepe sa o cauti. Astfel iti vei gasi multumirea si satisfactia.

Leave a Reply