Cum sa iti ucizi scuzele

Cu totii cautam scuze. Dar o persoana cu adevarat de succes este aceea care reuseste sa ucida aceste scuze precum un gandac. Sunt prea obosit. Nu am timp. Nu ma simt motivat. Mai degraba nu fac nimic. Nu am bani, echipament, spatiu, etc. Nu pot deoarece…. Cu totii ne-am folosit de aceste scuze. Iata cum sa le ucizi:

  1. Vezi partea pozitiva. Scuzele sunt de obicei facute deoarece nu avem chef sa facem ceva anume – accentuam astfel negativul. In schimb, vezi partea amuzanta dintr-un lucru, bucuria din el. Si mentine o atitudine pozitiva altfel nu vei invinge niciodata scuzele.
  2. Asuma-ti responsabilitatea. Scuzele sunt modalitati de a scapa de responsabilitatea pentru ceva anume. Daca nu avem timp, bani, echipament, etc, atunci nu este vina noastra, nu? Gresit. Asuma-ti responsabilitatea si gaseste solutia.
  3. Gaseste o solutie. Aproape toate problemele au o solutie. Nu ai timp? Incepe cu doar 5-10 minute. Fa-ti timp. Trezeste-te ma devreme. Fa ceea ce trebuie sa faci in pauza de pranz. Nu ai un abonament la sala de fitness? Fa exercitii acasa sau in birou. Nu ai energie? Fa sarcina respectiva cand ai cel mai inal nivel de energie. Esti destept. Gaseste solutia optima.
  4. Vezi obiectivul tau. Aceasta este motivatia ta – motivul tau de a face lucruri. Sigur, ai putea doar sa stai pe canapea si sa lenevesti, dar daca te gandesti de ce anume vrei sa urmaresti un anumit obiectiv vei fi motivat. Vizualizeaza acel obiectiv si doar incepe.
  5. Fii responsabil. Trebuie sa ai un partener de lucru, un partener de proiect, o echipa, cineva in fata caruia trebuie sa raportezi. Daca trebuie sa intalnesti un partener sau un antrenor atunci este mult mai probabil sa faci ceea ce trebuie, fara sa inventezi scuze.
  6. Fa-ti scuze. Poti sa le formezi in capul tau de cate ori doresti, dar indiferent de ele trebuie sa faci ceea ce ti-ai propus. Ignora-le si mergi mai departe.

Cu totii suntem tentati sa facem scuze atunci cand lucrurile ni se par dificile sau plictisitoare, dar aceste scuze ne mentin pe loc si ne impiedica sa facem lucruri extraordinare de care sa ne bucuram noi si persoanele din jurul nostru. Sau de ce nu, intreaga omenire.

Leave a Reply