Cum sa iti gasesti munca implinitoare

De ce sa incerci? Care este diferenta? De ce nu putem sa continuam sa facem ceea ce facem? Daca deja faci munca ta extraordinara atunci continua pe acest drum. Dar daca simti ca nu este nimic extraordinar in lista ta de lucruri de facut, atunci este evident ca munca pe care o faci nu te incanta. Si nu simti ca ceea ce faci conteaza. Cu totii ar trebui sa gasim o munca care ne incanta si care conteaza. Fara aceste lucruri munca este plictisitoare doar ceva care plateste facturile. Astfel ne petrecem mai mult de jumatate din orele de lucru facand ceva ce nu ne place doar pentru a plati facturi. Aceasta este viata pe care vrei sa o traiesti? Daca vrei sa faci munca pe care o iubesti, daca vrei sa faci o diferenta, trebuie sa incepi sa cauti acel tip de munca.

Ce anume face munca extraordinara? Nu toate lumea este capabila de a face lucruri extraordinare – nu toata lumea este Beethoven sau Bach. Nu toata lumea poate fi un geniu si sa produca munca care schimba lumea. Dar cu totii putem face lucruri bune. Cu totii ar trebui sa ne straduim sa fim cea mai buna varianta a noastra. Daca nu poti sa uimesti pe toata lumea si generatiile care vor urma, poate ca poti sa te uimesti pe tine insuti. Poate ca poti sa uimesti cateva persoane din jurul tau. Daca inveti pe cineva, imbunatatesti viata altor persoane si acestea fac mai departe lucruri marete, nu ai facut ceva extraordinar? Daca creezi sau construiesti ceva ce ofera altor persoane bucurie sau inspiratie sau sentimente profunde, nu este extraordinar? O munca extraordinara poate fi orice tip de munca ce iti realizeaza potentialul, ce te face sa te simti implinit. Si iata cateva exemple de munca extraordinara: a crea ceva nou, a construi ceva extraordinar, a ajuta alte persoane, a inspira alte persoane, a invata alte persoane, a vindeca alte persoane, a pune in miscare un plan care va face lumea un loc mai bun, a face ceva frumos, a crea ceva folositor, a misca inimile persoanelor.

Cum sa iti gasesti munca uimitoare. Primul pas este sa incepi sa cauti. Daca nu o cauti este foarte putin probabil ca o sa iti pice in poala. Odata ce ai inceput sa iti cauti munca uimitoare este foarte probabil ca o vei gasi. Poate ca pare extrem de simplu, dar este incredibil cat de multi dintre noi trecem prin programul de lucru fara sa incercam sa ne gasim munca extraordinara, din multe motive. Poate ca nu credem in noi insine, poate ca nu credem ca avem timpul necesar, poate ca o amanam pentru o alta zi. Trebuie sa incepi sa crezi in tine insuti. Fa-ti timp pentru munca ta. Fa ceva chiar azi. Incepe sa cauti.

Unde si cum cautam? Incepe prin a te uita la munca pe care deja o faci: cum poti gasi ceva in munca ta care sa te incante? De ce ai inceput acest tip de munca in primul rand? Cand ai fost cu adevarat incantat de munca ta? Cum o poti avansa la un nivel superior? Cum poti crea sau construi ceva ce va schimba viata altor persoane? Daca dupa ce ti-ai analizat bine munca actuala nu ai gasit nimic care sa te incante, atunci este cazul sa cauti in alta parte. Ce alt tip de munca ai facut care iti placea foarte mult? Ce ai facut care a facut o diferenta? Ai hobby-uri care te incanta ce pot fi transformate in munca ta uimitoare? Despre ce anume citesti cel mai des? A vorbi cu alte persoane pe acesta tema poate aprinde o scanteie. Intreaba persoanele care te cunosc cel mai bine ce cred ca ar trebui sa faci. Intreba colegii de munca despre lucrurile care ii pasioneaza. Odata ce ai cateva idei bune este timpul sa le pui in practica. Incearca-le, testeaza-le. Cateodata ceva poate suna amuzant, dar nu mai este odata ce l-ai incercat. Cateodata ceva suna neinteresant, dar odata ce il faci devine mult mai amuzant decat ai crezut. Este un proces de experimentare. Incearca lucruri, acorda-le o sansa si apoi urmeaza-le daca te pasioneaza. Daca nu, incearca altceva.

Un singur lucru trebuie sa tii minte – lucrurile pot fi mult mai amuzante daca esti bun la ceva anume. Si este nevoie de ceva timp pentru a deveni bun la ceva. Cheia este sa te bucuri de procesul de invatare.

Leave a Reply