Cum sa gasesti o conexiune cu adolescentii si copii mici

De ce se drogheaza adolescentii?

Aceasta a fost principala intrebare a unui studiu numit “ Importanta cinelor in familie”. Acest studiu a fost facut pentru a afla ce ii determina pe tineri sa se drogheze. Acest studiu a urmarit 2000 de tipuri de familii diferite. Si a descoperit un tipar important: copii care au avut cine in familie regulate si frecvente erau mai putin predispusi sa se drogheze, decat aceia care aveau interactiuni familiare mai putin frecvente.

Cu alte cuvinte, timpul petrecut in familie este unul dintre cei mai importanti factori in a determina dispozitia copiilor de a se droga sau de a avea probleme. Cu toate acestea, a gasi o conexiune cu adolescentii, de ai face sa discute despre probleme sau de a gasi interese comune in cadrul familiei, este destul de greu. De obicei, raspunsurile preferate ale adolescentilor la intrebarile parintilor sunt monosilabice.

Impreuna cu un grup de adolescenti s-au creat aceste sugestii, de lucruri pe care ar fi dispusi sa le faca, in sanul familiei si care ar ajuta foarte mult comunicarea.

  1. Intalniri saptamanale. Gasiti timp o data pe saptamana, in care familia voastra se poate reuni, pentru a discuta anumite probleme sau pentru a juca anumite jocuri. Faceti din acest lucru o constanta. Alegeti orice si in functie de interesele familiei si a copiilor faceti din aceasta activitate o obisnuinta.
  2. Seara divertismentului. Cea mai importante parte a cinelor in familie este simplul act de a avea membrii familiei prezenti, interactionand intr-o rutina constanta. Pentru adolescenti este mult mai usor sa interactioneze, daca activitatea la care participa este distractiva. Asa ca, o seara pe saptamana  jucati carti sau sah. Astfel, discutiile se vor purta mult mai usor si mai relaxat.
  3. Evaluati-va ziua. Aveti probleme cu pornirea unei conversatii la cina? Acesta este un mod distractiv si interesant de a face adolescentii sa vorbeasca. In fiecare seara, la cina, pune-ti pe fiecare membru al familiei sa spuna cea mai buna si cea mai rea parte a zilei care a trecut. Si chiar un lucru surprinzator sau amuzant care s-a intamplat, daca este cazul. In cele din urma evaluati ziua fiecaruia de la 1 la 10 si vorbiti pe aceasta tema.
  4. Folositi hobby-urile copiilor. In functie de interesele copiilor vostri sunt un numar de activitati, pe care le puteti face cu familia, in magazinele locale. Daca copilul vostru iubeste animalele, faceti o programare la adapostul de animale local, astfel incat familia voastra sa merga sa se joace cu puii de catel, de exemplu, si sa vada cum functioneaza intreaga activitate. Daca copilului vostru ii place sa faca prajituri, sunati la brutaria din cartiera si intrebati daca puteti sa vizitati locatia. Este amuzant, ieftin si o buna metoda de a invata copii mai multe lucruri despre hobby-urile lor.
  5. Festivaluri si spectacole. Festivaluri ale recoltei, ale toamnei sau festivale locale ale cinematografiei pot fi un mod grozav de a petrece timp in familie .

Indiferent de activitatea pe care o alegeti, interactionati cu copii vostri intru-un mod regulat. Demonstrati ca sunteti interesat de activitatile lor, de prieteni si interese.

Daca treceti printr-o perioada mai grea, aduceti-va aminte ca adolescentii trec prin emotii diferite, asa ca si relatia voastra are de suferit. Dar trebuie sa fii adultul care intelege aceste stari, pentru ca le-ai trait candva. Daca le aratati constant ca ii iubiti, relatia se va remedia.

Leave a Reply