Cum sa ajuti oamenii negativisti

Cum poti ajuta o persoana care este blocata in gandirea negativa sau depresie? Iata cateva sfaturi despre cum sa faci asta.

Indiferent de ce se intampla, ramai pozitiv. Una din cele mai importante considerente atunci cand ajuti pe cineva ce se afla intr-o stare negativa, este sa eviti sa cazi in acel negativism tu insuti. Oamenii negativisti sunt vampiri de energie. Au o capacitate aproape nelimitata de a insista asupra ceea ce nu doresti, plangandu-se despre viata lor in timp ce isi neaga responsabilitatile pentru rezultatele lor. Frica lor blocheaza fluxul matur al energiei din interior asa ca aceasta trebuie sa vina de la alte persoane. Dupa ce ai petrecut cateva ore cu ei te vei simti obosit, ingrijorat sau stresat.

Oamenii pozitivi pe de alta parte au depasit temerile in asa maniera incat energia lor se revarsa spre exterior. In consecinta ei daruiesc energia, in loc sa o primeasca. Dupa ce vei petrece timp cu persoane pozitive, vei avea tendinta sa te simti plin de energie, implinit si inspirat. Multi oamenii se afla la mijloc, astfel incat, schimbul de energie, tinde sa fie aproape neutru. Nu este nici o diferenta intre imprejurarile speciale ale persoanele negative ce dau vina pe perspectivele lor negative. In cele din urma este o alegere inradacinata in liberul arbitru. Indiferent de cat de inconstienta a fost acea persoana, cand a luat decizia de a se cufunda in negativism, in acel moment, acea persoana, are inca puterea de a alege altceva. Asadar daca decizi sa ajuti o astfel de persoana, rolul tau principal este sa o ajuti, sa o ghidezi sa faca o alegere constienta, una care va fi inaltatoare.

Cum poti ajuta oamenii negativi? Trebuie sa iti gandesti pasi in ordine: ajunge, arunca, pune in ordine, urmareste. In primul rand trebuie sa ajungi la acea persoana. Luati in considerare acest proces ce poate fi folosit pentru a ajuta pe cineva blocat in starea de sprit negativa.

Ajunge. Oamenii negativi sunt un pericol, nu numai pentru ei, ci si pentru cei din jur. Prin urmare, este important sa pastrati starea voastra de spirit in timp ce  incercati sa ii ajutati.

Nu vei ajuta o victima de la innec, sarind in apa, zbatandu-te si tipand langa el. Uni oamenii folosesc aceasta strategie extrem de ineficienta cand incearca sa isi ajute prietenii negativisti sa depaseasca depresia. Alaturarea de o persoana negativa intr-o sesiune de lamentari, intaraste negativitatea si te face sa te simti si mai rau. Daca persoana nu este foarte departe de tine, si o poti ajunge din urma, catre o stare pozitiva. Cel mai bine poti ajuta persoanele ce vin din acelasi domeniu cu tine, ce in mod normal sunt firi pozitive, insa au devenit temporar pierdute sub o pelicula de teama si grija. Daca incearca sa te faca sa te alaturi starii negative, nu face asta, pastreaza discutia pozitiva. A ajunge la starea negative a acelei persoane este un efect ce combate negativitatea cu usurinta. Uneori o vorba buna si putina atentie din partea unui prieten este tot ce ai nevoie pentru a face lucrurile sa functioneze.

Arunca. Daca persoana este adanc prinsa in marea negativismului nu vei putea ajunge direct la ea. Poate ca va refuza ajutorul tau initial de a o ajuta, poate ca negarea problemelor este evident pentru altcineva. Fii creativ sau fa ceva cu umor pentru a o ajuta si a-i intrerupe starea sa negativa, daca prima aruncare nu functioneaza si incepi sa pierzi din interes, uneori un ultimatum este singura cale de a-i atrage atentia persoanei.

Pune totul in ordine. Cand oamenii pur si simplu nu merg pe calea pe care le-o oferi si nu esti incurajat sa renunti, esti gata sa intervii. Pune la un loc mai multi oamenii pozitivi ce se vor consolida reciproc si vor pastra energia grupului. Apoi viziteaza persoanele negative si foloseste energia pozitiva combinata, pentru a-i ajuta sa se ridice, oferindu-le ajutorul combinat, resursele si asistenta de care esti capabil. Este foarte important daca persoana negativa este inconjurata de alte persoane negative, ai nevoie de o puternica sustinere pentru a te elibera. Daca te duci de unul singur nu vei ajunge suficient de aproape.

Suntem norocosi ca putem trai intr-o lume plina de barci de salvare. Indiferent de cat de intunecate devin lucrurile, exista intotdeauna o speranta.

Multi oamenii de pe aceasta planeta muncesc pentru a ajuta alti oamenii cu nevoi mai mari.

Urmareste. Ca o ultima solutie, ia in considerare munca unu la unu. Cu persoanele pe care le poti ajuta sa se ridice din starea de negativism. Pentru ca acest lucru sa functioneze trebuie sa fii constient de starea si capacitatea de a pastra energia pozitiva cand esti inconjurat de negativism.

Daca incerci sa salvezi pe cineva fara a fi la un nivel suficient al constiintei proprii, ai putea ramane blocat in negativism. Multe relatii abuzive incep astfel. Auzi povestea trista a cuiva si iti pare rau pentru ea, ceea ce va atrage energia catre negativism si ii ofera sansa de a te controla. Nu poti ajuta pe cineva innecandu-te singur cand vrei sa ajuti pe cineva de la innecul in negativism. Pima responsabilitate este sa te mentii in siguranta tot timpul. Acest lucru necesita o combinatie delicata de ingrijire autentica si detasare constienta. Daca esti capabil de a ajuta persoana in mod direct in cele mai adanci stari de negativism, atunci ai castigat meritul de salvator. In acest caz nu avem nici un sfat decat sa onoram si sa salutam munca depusa si speram ca viata ta devine mai vesela si plina de satisfactii.

Roaga-te. Daca orice altceva esueaza si nu ai capacitatea de a ajuta persoanele prin mijloacele umane, vei avea intotdeauna optiunea de a cere ajutorul divin. Poti face asta prin rugaciune si concentrarea intentiilor privind ajutorarea persoanelor cu orice iti implineste credintele. Lucrul cel mai important este ca pur si simplu sa iti concentrezi gandurile pentru a trimite ajutor. Pentru ca toti avem liberul arbitru nu veti fi intotdeauna capabili si ajutati pe cineva ce refuza sa accepte ajutorul tau. Este important sa eliberezi atasamentul catre un anumit rezultat si sa ramai deschis la toate posibilitatile, chiar daca persoana este foarte aproape. Daca devii foarte atasat de rezultatele specifice va ve-ti demoraliza singuri, va ve-ti seca de energie si in cele din urma veti diminua capacitatea de a ajuta.

Aminteste-ti ca nu poti ajuta o victima, devenind una. Uneori cel mai bun lucru pe care il poti face este sa renunti la dragoste si sa ai credinta ca totul va lua cea mai buna turnura. Indreapta-ti atentia in a ajuta pe cei pe care esti capabil sa ii ajuti. Faceti tot ce puteti in a ajuta oamenii si tineti minte ca suntem cu toti conectati in siguranta si intotdeauna avem libertatea de a alege sa iubim in loc sa ne temem, indiferent de circumstante

 

Leave a Reply