Cum reduce productivitatea impactul furtului

Ti se poate intampla sa ai nefericita experienta de a suferi un furt chiar si de un obiect minuscul si sa regreti enorm lipsa acestuia. Poate fi vorba de un telefon, de portofel sau de bratara de aur primita cadou de la bunici. Valoare sentimentala sau materiala a oricarui obiect care iti apartine lasa un gol in urma furtului. Poti sa inveti foarte multe lectii din astfel de evenimente. Poti sa eviti sa pierzi foarte multe date si informatii daca adopti obiceiuri de productivitate.

Niciun fel de date pe laptopul tau. Poate ca inca nu esti foarte bine organizat in ceea ce priveste datele de pe laptop. Pote ca desktopul tau este aglomerat cu fisiere si documente. Dar este bine sa iti schimbi aceste obiceiuri in unele mult mai productive. Cum ar fi, de exemplu, stocarea tuturor datelor importante pe un hard drive exterior pe care sa il tii la loc sigur in casa ta. Sau poti stoca date online si sa ai un cod de accesare greu de descifrat. Aceste obiceiuri te vor face sa economisesti mult timp. Si de asemenea te pot scuti de foarte multa munca suplimentara, daca laptopul tau ar fi furat. Imagineaza-ti consecintele:

  • Ai pierde foarte multe documente legate de munca, pe care nu vei mai putea sa le recuperezi.
  • Nu ai sti exact ce ai pierdut, daca totul este in dezordine.
  • Ai cauta fisiere mult timp, deoarece nu ai sti daca erau sau nu pe acel laptop.
  • Este posibil ca anumite date delicate sa fie disponibile pe piata.

Sincronizeaza dispozitivele electronice. Acesta poate parea un lucru stupid, dar daca ai date unice pe tableta ta sau alt dispozitiv electronic, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa sincronizezi sau sa ai o dublura. Daca nu sincronizezi anumite dispozitive poti pierde date importante pe care nu mai ai cum sa le recuperezi.

Transporta doar ceea ce ai nevoie. Poate ca de multe ori nu reusesti sa termini anumite documente de la serviciu si le iei cu tine acasa. Si pe langa acestea mai ingramadesti si alte proiecte la care poate vei lucra. Dar toate acestea se pot pierde daca ti se fura geanta. Este mult mai bine sa iti arhivezi cat mai bine documentele de la locul de munca si sa iei cu tine doar strictul necesar.

Abilitatile sunt mai importante decat notitele.  Daca te pregatesti pentru un test in mod sigur ai cu tine foarte multe notite si carti. Iar daca acestea sunt furate sau le pierzi poti intra intr-o adevarata criza. Este important sa realizezi ca abilitatile tale sunt mult mai importante decat notitele pe care le ai.

Imagineaza-ti ca cineva iti fura geanta chiar acum. A adopta obiceiurile de productivitate iti poate aduce foarte multe beneficii. Priveste-ti geanta pe care o porti cu tine in fiecare zi si imagineaza-ti ca cineva ti-ar fura-o. Imagineaza-ti impactul pe care l-ar avea asupra ta pierderea unor documente importante. Cand vei observa cat de mare este acest impact vei dori fara intarziere sa adopti obiceiurile de productivitate.

Leave a Reply