Cultivarea dorintelor arzatoare

Toate marile succese incep in cele din urma cu o idee. Dar ceea ce face ca ideile sa devina realitate este combustibilul numit dorinta umana. O idee insasi iti poate oferi un sentiment temporar de inspiratie, dar dorinta arzatoare este ceea ce te trece prin toata transpiratia necesara pentru a depasi obstacolele inevitabile de-a lungul drumului.

Acorda-ti un moment pentru a te gandi la obiectivele pe care le-ai fixat pentru tine. Cat esti de devotat pentru a atinge aceste obiective? Sub ce conditii ai renunta? Dar daca ai putea sa cresti semnificativ dorinta de a realiza aceste obiective? Cand esti cu adevarat angajat 100% pentru a-ti atinge obiectivele te muti de la a spera, la a stii. Daca vrei ceva cu adevarat atunci a renunta nu este o optiune. Fie gasesti o cale, fie creezi una. Platesti pretul indiferent de cat va fi nevoie.

Aceia cu o dorinta intensa, arzatoare pentru a-si realiza obiectivele sunt deseori numiti purtati de dorinte. Dar este aceasta o calitate rezervata doar pentru cateva persoane privilegiate? In mod sigur nu. Cu abordarea corecta orice poate cultiva o dorinta arzatoare, profunda in interiorul lor. Si se poate muta intr-o stare de angajament total, stiind cu certitudine ca succesul este inevitabil precum rasaritul soarelui.

Asa ca, cum cultivam dorintele arzatoare? Incepi cu o abordare de la exterior spre interior, modificand mediul in moduri ce iti vor consolida rezolvarea, in timp ce elimina dubiul. Daca iti acorzi timpul necesar pentru a face acest lucru in mod corect, vei stabili un ciclu de reactii pozitive, astfel incat dorintele tale vor continua sa creasca zilnic.

Iata aici opt pasi pe care ii poti lua pentru a cultiva dorintele arzatoare pentru a realiza obiectivele pe care le fixezi pentru tine:

1.      Arde corabia – daca obiectivele tale sunt cu adevarat importante pentru tine, atunci poti incepe prin a-ti arde puntile ce te pot face sa te intorci de unde ai plecat. Astfel incat sa nu ai alta optiune decat sa mergi inainte. Daca nu faci acest lucru trimiti un mesaj subconstientului tau ca este in regula sa renunti. Si atunci cand lucrurile devin grele, asa cum se intampla inevitabil pentru orice obiectiv, vei renunta. Daca vrei cu adevarat sa realizezi acele obiective, atunci nu trebuie sa iti lasi portite de scapare sau de renuntare, mai exact.

2.      Umple mediul tau cu acceleratori ai dorintei – sa spunem ca unul dintre obiectivele tale importante este sa slabesti. Atunci ia cateva rame de poster si creeaza propriul tau poster unde scrii greutatea la care doresti sa ajungi si afiseaza-le in intreaga casa. Schimba screensaverul cu un mesaj ce spune acelasi lucru. Afiseaza in bucatarie fotografii cu dieta ta, retete, etc. Fa acelasi lucru si in biroul tau. Cu cat ai mai multe lucruri ce iti aduc aminte de obiectivul tau, cu atat esti mai motivat sa il realizezi.

3.      Inconjoara-te de persoane pozitive – fa-ti prieteni, persoane ce te vor incuraja pe calea ta spre obiectivele dorite. Si gaseste un mod de a petrece cat mai mult timp cu acestea. Impartaseste obiectivele tale doar cu persoanele ce te vor sustine, nu cu acelea ce iti raspund cu cinism sau indiferenta. De exemplu, daca vrei sa slabesti, inscrie-te la o sala de fitness si fa-ti prieteni, persoanele ce se afla deja intr-o forma buna. Vei descoperi ca atitudinea lor te motiveaza. Fa orice poti pentru a-ti face noi prieteni ce te vor ajuta sa iti pastrezi angajamentul. Desi acest lucru poate fi dificil pentru anumite persoane, trebuie de asemeni sa elimini persoanele negative din viata ta. Nu exista nici o onoare in a ramane loiali unor persoane ce se asteapta sa esuezi.

4.      Hraneste-ti mintea cu informatii puternice, zilnic – cartile inspirationale si programele audio sunt unul dintre cele mai bune surse de a cultiva dorintele tale. Daca vrei sa renunti la fumat, citeste cateva carti scrise de ex-fumatori despre cum sa renunti. Indiferent de ceea ce doresti sa realizezi, informeaza-te foarte mult despre acel lucru din diferite surse. Cand absorbi material creat de o persoana extrem de pasionata, deseori te vei simti si tu mult mai pasionat.

5.      Inlocuieste sursa energiei negative cu energie pozitiva – fa un inventar al tuturor impulsurilor senzoriale din viata ce iti afecteaza atitudinea – ce citesti, la ce te uiti la TV, ce folosesti in casa, etc. Observa care impulsuri te influenteaza negativ si staduieste-te sa le inlocuiesti cu impulsuri pozitive. Un bun loc de a incepe este sa renunti la stirile de la TV, ce sunt foarte negative. Umple acel timp cu impulsuri pozitive, precum programe audio motivationale si educationale. Daca iti place sa te uiti la filme, uita-te la filme ce sunt pline de energie pozitiva, precum comediile romantice si povesti de triumf asupra adversarilor. Citeste carti de umor si nu carti horror. Petrece-ti mai mult timp razand, decat sa iti faci griji. Toate acestea iti vor creste nivelul motivational. Este mult mai bine sa atingi obiectivele fericit, decat sa trebuiasca sa atingi acele obiective pentru a fi fericit.

6.      Imbraca-te pentru succes – ori de cate ori treci prin fata unei oglinzi, ceea ce se intampla de cateva ori pe zi, vei obtine o doza de consolidare instantanee de imagine. Asa ca, ce imagine consolidezi in prezent? Te-ai imbraca diferit daca obiectivele tale ar fi deja realizate? Asigura-te ca hainele pe care le imbraci in fiecare zi sunt consistente cu noua ta imagine.

7.      Foloseste programarea mentala – aceasta tehnica te ajuta sa asociezi emotii pozitive puternice cu orice obiectiv la care lucrezi pentru a-l realiza. Gaseste o muzica ce te energizeaza si te inspira cu adevarat. Si pe masura ce asculti acea muzica, formeaza o imagine clara in mintea ta a faptului ca deja a-i atins rezultatele pe care le doreai. Fa imaginea ta mare, luminoasa, colorata, tridimensionala, panoramica si animata. Priveste scena ca si cum ai privi-o prin ochii tai. Acest lucru te va ajuta sa formezi o asociere neurala dintre emotiile pozitive provocate de muzica si obiectivul pe care vrei sa il realizezi. Acest lucru face dorinta ta mult mai puternica. Si este un mod grozav de a incepe fiecare zi.

8.      Ia actiuni imediate – odata ce ai fixat un obiectiv, actioneaza imediat. Cand incepi sa lucrezi la un nou obiectiv, nu te preocupa prea mult de planurile detaliate pe termen lung. Prea des persoanele raman blocate in faza de planificare si nu ajung niciodata la stadiul de actiune. Poti sa iti dezvolti planul mai tarziu, in primul rand pune-te in miscare. Identifica prima actiune fizica pe care trebuie sa o iei si apoi fa acest lucru. Unul dintre secretele succesului este ca recunosti ca dupa motivatie urmeza actiunea. Asa ca actioneaza indraznet ca si cum ar fi imposibil sa esuezi. Daca continui sa adaugi combustibil dorintelor tale vei atinge punctul de a stii ca nu vei ceda niciodata si ca succesul nu va fi decat o chestiune de timp

Daca aplici aceste opt strategii vei adauga atat de mult combustibil dorintelor tale, incat focul acestora nu se va consuma niciodata. Te vei misca spre obiectivele tale precum o racheta ce se indreapta spre tinta. Si te vei bucura de proces, deoarece vei fi atat de concentrat pe recompensele pozitive, in loc pe dificultatile sarcinii. Daca primesti suficienta energie pozitiva, vei primi destul de repede si rezultate pozitive.

Si repede vei deveni tipul de persoana la care altii se refera ca fiind purtata de dorinta.

Leave a Reply