Crearea conexiunilor autentice dupa care tanjim

Cu totii ne dorim conexiuni umane autentice. Si intr-o viata aglomerata cu foarte multe persoane in jurul nostru aceste conexiuni autentice pot fi greu de gasit. Socializam online dar aceasta conexiune nu este foarte autentica. Lucram cu persoane dar deseori acest lucru este orientat catre sarcini si nu orientat catre o conexiune umana. Poate ca avem familie si prieteni in viata noastra dar cand suntem ocupati sau distrasi de lumea online aceste conexiuni pot disparea.

De ce conexiunile autentice sunt importante. Sunt multe motive, dar iata cateva care sunt cele mai importante:

  1. Avem nevoie de ele pentru a fi fericiti si indepliniti. Toti banii din lume si cele mai bune locuri de munca din lume si toate posesiile materiale din lume nu conteaza foarte mult daca esti singur si nu ai nici o conexiune umana reala, autentica. Avem o nevoie umana pentru acest tip de conexiune si nu exista nici un dubiu ca ne face mai fericiti chiar daca ne complica un pic viata.
  2. Creste creativitatea. Poate ca a lucra in solitudine este cel mai bun mod de a crea. Si a avea ceva timp in solitudine este important pentru reflexie si idei. Dar a avea o discutie genuina cu cineva este cu adevarat importanta pentru expansiunea acestor idei.
  3. Creeaza oportunitati. Cand faci o conexiune cu cineva se ivesc noi oportunitati pentru colaborari si creare acolo unde nu erau inainte.

Viata este mai buna atunci cand faci conexiuni autentice. Esti mai fericit, mai putin izolat, mai creativ, cu noi oportunitati.

Cum sa faci conexiuni autentice. Nu poti sa fortezi o conexiune sa fie ceea ce iti doresti sa fie. Multe persoane fac aceasta greseala in diferite moduri – incearca sa creeze o conexiune cu cineva care nu isi doreste acest lucru sau spera ca persoana va raspunde intr-un anumit mod sau vor ca cealalta persoana sa fie ceva ce nu este si asa mai departe. Cheia catre o conexiune genuina, nefortata este deschiderea catre nou.

  1. Fii deschis catre conexiuni intamplatoare. Atunci cand intalnesti o persoana noua incearca sa nu iti formezi o idee imediata. Acest lucru inseamna sa fii deschis, sa te intrebi cine este,  sa pui deoparte orice prejudecata si sa impartasesti cine esti deschis si cu un zambet. Poate ca nu va fi o conexiune care va dura toata viata, dar poate fi una care va inveseli acel moment.
  2. Fa-ti timp pentru relatiile importante. In timp ce munca este importanta este mult mai important sa iti faci timp in fiecare zi pentru persoanele dragi tie. Chiar daca este vorba despre a face o plimbare, a citi o carte copiilor, a sta si a vorbi cu cineva, daca relatia este importanta fa-ti timp pentru ea.
  3. Fii deschis cu privire la cine sunt. Incearca sa observi asteptarile tale cu privire la cealalta persoana si elimina-le. Nu incerca sa o schimbi. Doar exploreaza cine este cu adevarat, fara a sti ce vei gasi. Fii curios. Vei gasi adevarata personalitate a acelei persoane in acest fel si este mult mai buna decat ceea ce ai sperat ca vei gasi.
  4. Fii deschis la ceea ce se intampla. Multe persoane se duc la o intalnire cu o alta persoana cu o idee stabilita si incearca sa o indeplineasca cat mai repede. Ca si cum ar fi o sarcina care trebuie indeplinita. Dar nu este – o conexiune cu cineva nu se refera la productivitate si la obiective. Este despre conexiune. Este vorba despre doua fiinte extrem de diferite ce isi petrec timp impreuna si fuzionarea trasaturilor de personalitate intr-o singura experienta. Acest lucru este adevarat si daca este vorba despre o intalnire de afaceri. Lasa-ti personalitatea sa iasa la suprafata si vezi ce se intampla. Puteti sa vorbiti despre proiecte sau despre subiecte si idei la intamplare. Nu incerca sa fortezi subiectul discutiei.
  5. Fii deschis cu privire la tine insuti. Deseori incercam sa prezentam o anumita latura buna a noastra. Incercam sa parem competenti, atotstiutori, interesanti, realizati, amuzanti, destepti, etc. Dar aceasta este o fatada. Este doar o parte din cine suntem – partea cea buna. De ce sa ne obosim sa incercam o conexiune cu altcineva daca le vom oferi o identitate falsa, o fatada. Mult mai bine este sa ne deschidem, sa aratam adevarata noastra persoana. Poate ca acest lucru este infricosator. Inseamna sa fii vulnerabil. Este o cantitate imensa de incredere pe care o pui intr-o alta persoana, in special daca nu o cunosti bine. Dar se merita. Cand devii vulnerabil risti mult dar primesti foarte mult. Obtii incredere de la cealalta persoana, obtii o conexiune mai profunda. Obtii o prietenie mai buna. Si cand vei face acest lucru de mai multe ori vei realiza ca de fapt nu risti nimic si ca intotdeauna ai numai de castigat.

Leave a Reply