Cinci moduri de a-ti pierde lucrurile dar nu si iubitul/a

Simti ca ai incercat totul. Ai pus ceva afara impreuna cu gunoiul, dar l-ai gasit inapoi in casa deoarece consoarta ta nu a suportat sa se desparta de acel lucru. Sau ai cerut ajutor sa elimini toata dezordinea din casa doar ca sa descoperi ca ceea ce trebuia sa fie sufrageria ta s-a transformat intr-un depozit de lucruri inutile. Doresti cu ardoare o casa mai minimalista, dar nu in detrimentul casniciei sau relatiei tale. Te-ai resemnat ca a trai cu toate aceste lucruri este pretul pe care trebuie sa il platesti pentru dragoste. Sau poate ca ai convinge sa se desparta de anumite lucruri este mai usor decat iti dai seama.

Cinci strategii de a face din minimalism o asociere comuna.

  1. Adu un expert din afara. Poate ca acest lucru ti s-a intamplat si tie – consoarta ta iti da cateva sfaturi despre cariera ta sau familia ta, dar nu crezi pana cand altcineva nu iti spune acelasi lucru. Un lucru util poate fi sa gasesti o carte pe care consoarta ta deja vrea sa o citeasca, dar de asemenea se adreseaza si principiilor de baza ale minimalismului. De exemplu, daca consoartei tale ii place sa navigheze incearca o carte despre o poveste adevarata cu cineva care si-a vandut toate posesiile pentru a naviga in jurul lumii.
  2. Creeaza un purgatoriu pentru lucrurile tale. Pentru tine poate ca nimic nu este atat de placut ca a privi masina de gunoi care pleaca cu zece saci de gunoi continand vechile tale lucruri. Dar pentru consoarta ta toate acestea sunt un cosmar. A face ordine in pasi mici poate ajuta un pic cu stresul provocat de curatenie. Daca nu ai spatiu in casa pentru a avea un depozit cu lucruri pe care nu le folosesti, incearca sa gasesti o casa adoptiva pentru ele. Poate ca un prieten are nevoie de ceva ce tu nu folosesti. Poti sa il oferi sub forma de imprumut pana cand consoarta ta se simte confortabil sa il faca cadou. Este importat sa stie ca procesul este reversibil. Acest lucru reduce teama si permite emisferei emotionale a creierului sa accepte decizia.
  3. Condu prin exemplu. Determina ce anume declaseaza dorinta consoartei tale de a se agata de fiecare lucru pe are il poseda.  Este vorba despre vina, nostalgie sau doar lene? Demonstreaza cum poate sa treaca peste aceste obstacole fara a face din tot acest proces  unul capital.
  4. Fii fericit. A-ti exprima fericirea de a avea mai putin este arma secreta in eforturile tale de a impartasii minimalismul. Poti sa o abordezi direct prin a-ti exprima fericirea in cuvinte sau iti poti exprima fericirea in moduri mai subtile.
  5. Crede. Invata de la toate grupurile de suport pe care le ai exemplu in jurul tau si crede si incurajeaza-ti consoarta ca va reusi sa faca curat acolo unde si-a propus, chiar daca sarcina pare cateodata imposibila. Fii baza de suport pentru consoarta ta. Cateodata a avea o persoana ce crede in abilitatea ta de a avea succes te poate inspira suficient cat sa faci acel lucru posibil.

La un moment dat poate ca ai avut o revelatie  Poate cand a trebuit sa te muti si nu ti-a venit sa crezi cate cutii cu lucruri ai. Sau poate te-ai trezit intr-o zi si ai zis ca este de ajuns cu atata dezordine si aglomeratie. Si odata ce ai stiut ce iti doresti ai devenit nerabdator sa o pui in aplicare. Dar nu poti sa convingi pe altcineva sa aiba aceiasi revelatie. Trebuie sa ajunga la ea singuri. Cu cat ii impingi mai mult cu atat creezi mai multa rezistenta. Trebuie doar sa iti aduci aminte ce va legat in primul rand atunci cand v-ati intalnit. Si sa fie aceia baza relatiei tale si nu lucrurile marunte care pot fi rezolvate pe parcurs. Se poate trai si doar din dragoste.

Leave a Reply