Cel mai puternic mod de a te debloca

Te-ai gandit vreodata de ce te blochezi? In mod sigur te-ai gandit. Exista industrii intregi care sunt construite in jurul productivitatii. Exista o multime de carti, seminarii, podcast, bloguri, aplicatii de email, aplicatii pentru telefon si produse fizice care te pot ajuta sa rezolvi lucrurile, sa le duci la bun sfarsit. Ar trebui sa te ajute sa te deblochezi, nu? Deoarece daca nu ai fi blocat nu ai avea nevoie de toate aceste lucruri pentru a te mentine in miscare. Dar daca nu ai avea nevoie de nici unul dintre aceste lucruri? Daca ai putea sa rezolvi toate problemele legate de rezolvarea lucrurilor cu o singura intrebare simpla? Intrebarea este : Imi pasa?

Sigur, cateodata va trebui sa faci lucruri de care nu iti pasa foarte mult. Probabil ca nu iti pasa foarte mult sa cureti nisipul pisicii sau sa completezi formulare de taxe. Dar aici vorbim despre lucrurile mari, importante, precum munca careia i-ai dedicat intreaga viata. Iti pasa de aceasta? Fii onest cu tine insuti. Iti pasa cu adevarat? Daca nu iti pasa permite-i acestui lucru sa intre in mintea ta. Cel putin ai recunoscut faptul ca nu iti pasa. Acum stii ca nu ai nevoie de un sistem foarte complex de productivitate pentru a te motiva. Ceea ce ai nevoie este o munca de care sa iti pese cu adevarat. Primul pas este sa iti permiti sa nu iti pese si sa fii cinstit cu privire la ceea ce conteaza pentru tine. Aici este pasul unde persoanele raman blocate. Multe persoane petrec viata intreaga facand lucruri de care nu le pasa, deoarece cred ca nu conteaza acest lucru. Cred ca este normal si ca trebuie sa suporte totul si sa continuie acesta munca. Esti una dintre acele persoane care crede ca nu conteaza daca iti pasa sau nu de munca ta? Este in regula daca acesta este cazul. Nu esti singura. Dar trebuie sa realizezi ceva pana nu este prea tarziu. Nu este doar important sa iti pese de munca ta, dar este absolut necesar. Nu trebuie sa crezi ca a face ceva ce iubesti este un lux rezervat doar catorva persoane.

Nu trebuie sa te lasi dominat de ceea ce esti invatat cand inca esti in formare si anume ca nu poti fii platit pentru a fi tu insuti. Nu trebuie sa devii ceva anume pentru a castiga un salariu. Aceasta este doar o presupunere care vine dintr-o gandire colectiva conservatoare. Doar pentru ca un numar urias de persoane cred in aceasta presupunere, nu inseamna ca este adevarata. Foarte multe persoane la un moment dat au presupus ca pamantul este plat.

Si multe persoane acum presupun ca munca si joaca nu trebuie sa coexiste, ca viata trebuie sa fie o lupta. Dar viata este un dar. Si sa petreci acest dar in sarcini plictisitoare si in rutina este o pierdere. Asa ca, iata intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui: Cum pot sa fac ceea ce iubesc?

Iata cateva sugestii:

  • Fa ceva extraordinar.
  • Elimina toate buruienile mentale pentru a face loc sa creasca ceva ce iti doresti cu adevarat.
  • Creeaza un proiect pentru a lasa mostenire.
  • Fa ceva epic.

Daca iti permiti sa incetezi sa iti mai pese despre lucruri care nu conteaza pentru tine, atunci ceva extraordinare va incepe sa se intample. Odata ce ai eliminat tot gunoiul care iti distrage atentia vei crea in sfarsit spatiu pentru lucrurile care ti-ar place sa prinda radacini in viata ta.

Leave a Reply