Cei trei pasi cheie pentru a-ti tine promisiunile fata de tine insuti

Cu toti stim cat de important e sa ne tinem promisiunile facute oamenilor. Tinerea promisiunilor duce la incredere care este una din principiile de baza a oricarei legaturi, fie ea de prietenie, de colegialitate sau parteneriala. Totusi, exista un element pentru ca promisiunile sa fie indeplinite, element care ne scapa din vedere: tinerea promisiunilor catre tine insuti.

Cand vine vorba despre productivitatea personala, si despre capacitatea de finalizare a lucrurilor cat si despre siguranta de a face un lucru, odata ajuns momentul de a-l realiza, este un moment critic. Toate acele planuri pe care, din cand in cand, le scrii pe o lista, fara convingere reala ca se vor finaliza, pot parea inofensive dar ele reprezinta niste angajamente false care peste timp pot afecta increderea ta personala. Indeplineste acest fapt destul de des si vei descoperi ca ai o foarte mica  convingere pentru a duce lucrurile la bun sfarsit. Poti spune ca vei face ceva fara a actiona vreodata asupra faptului. Totusi, obisnuieste-te sa-ti tii promisiunea fata de tine si vei descoperi ca este mult mai usor sa finalizezi proiecte si sa-ti insusesti noi obiceiuri. Cand spui ca faci ceva, tine-te de promisiune.

Fa promisiuni realiste

Usureaza-ti munca impartind-o in parti usor de gestionat. Da, este stilul meu, din nou! Poate am mai mentionat asta la un moment dat, dar este un motiv bun pentru care am facut-o. De fapt, chiar merge! Este mult mai usor sa-ti tii promisiunea pentru a termina o munca mai usoara, decat sa-ti tii promisiunea atunci cand vine vorba de a termina un proiect mai mare. Nu este buna incercarea de a-ti tine promisiunea ca vizitezi de cinci ori pe saptamana sala de gimnastica, cand tu esti doar la inceput. Oricum facand o intelegere personala pentru a te duce , o data saptamana asta, si de doua ori saptamana urmatoare, este mult mai usor.

Nu face promisiuni in dorul lelii ( doar ca sa te afli in treaba )

De fiecare data cand nu-ti tii cuvantul catre tine (ori catre altcineva pentru care conteaza) ajungi sa erodezi increderea. Chiar si cele mai mici actiuni pot avea un efect negativ asupra acelui nivel de incredere. Sa nu crezi  ca o simpla tema din lista ta, pe care tu o  amani  o sa aiba mult efect, toate astea facand ca in subconstient sa fie notata inca o promisiune incalcata. Daca vrei sa-ti asumi o obligatie in a face un lucru, care sa presupuna sa faci putina munca intr-o zi (de exemplu, ti-ai promis tie insuti ca iti vei face dormitorul in weekend) sau, mai simplu, sa raspunzi la un mail, fa toate astea pana la capat. Daca crezi ca nu poti sa le faci, nu-ti mai lua angajamentul.

Fa promisiunea ca intr-un contract

Problema cu temele din lista ta este ca ele nu evidentiaza  faptul ca ele sunt niste promisiuni personale. Asa cum spune si numele, ele sunt niste simple teme de facut. Pentru a ocoli aceasta denumire, hai sa ne gandim ca si cum ar fi un contract. Poti merge chiar mai departe, ca si cum ai tasta pe o foaie, definind termenii unei intelegeri dintre tine insuti si mintea ta, si apoi sa semnezi in partea de jos. Atunci cand iti incalci promisiunea personala nu este intr-adevar nimeni care sa tipe la telefon  sau sa rupa intelegerea cu compania sau cu clientii tai. Asta nu inseamna totusi ca urmarile nu sunt la fel de serioase (pierderea increderii, de exemplu). Deci, de ce sa nu fie ca o afacere, si cu promisiunile voastre? Desi nu este practic sa ai contracte pentru fiecare din articolele minore, trebuie sa le faci, pentru ca ele pot fi foarte eficiente pentru proiecte mai mari, mai ales pe formarea unor obiceiuri. De exemplu, ca masura de precautie pentru o sanatate cat mai antrenata, am evitat alcoolul. Multumita contractului care mi-a reamintit ca pana duminica noaptea la ora 12, nu trebuie sa beau nimic, am fost capabil sa-mi indeplinesc obiectivul.

Leave a Reply