Cea mai mare pierdere de timp

Persoanele pierd cea mai mare parte a timpului, isi reduc productivitatea si eficienta si in cele din urma isi pierd fericirea, atunci cand oscileaza intre doua cuvinte: „da” si „ nu”.

Deseori persoanele spun „da” cand de fapt vor sa spuna „nu” sau spun „nu” cand ar trebui sa spuna „da”.  „ Da” si „ nu” sunt o negociere a unei cereri din partea altei persoane. Amandoua cuvintele sunt foarte puternice si au un impact direct asupra starii tale de bine. Fiecare cuvant trebuie folosit cu intelepciune, rational, cu gratie si cu armonia interioara in minte. Atunci cand spui „da” sau „nu” asta intentionezi de fapt sa spui? Este crucial sa eviti o stare de indecizie care nu este necesara si care iti consuma puterea personala, mai degraba decat sa ti-o intareasca. Sa iei o decizie rapida si sa nu oscilezi sau sa ai indoieli este o abilitate critica in viata. Este in special important astazi cu accelerarea lumii din jurul nostru, unde deciziile  rapide sunt cerute la fiecare minut. O persoana care nu are indoieli poate profita din plin atunci cand oportunitatea apare, deoarece iau decizii rapide fara a oscila. Si in consecinta nu iroseste energie pretioasa pe a isi face griji si nu evita sa ia decizii prin a nu spune nici da, nici nu.

Aceste persoane nu se ascund de viata, isi traiesc viata. Este important sa promovezi acest obicei iluminant, deoarece atunci cand spui „da” sau „nu” si acestea vin din claritate si discernamant, acest lucru te impiedica sa te consumi cu vina si sa te simti prins intr-un conflict. Asa ca poti sa traiesti o viata mai bogata, mai implinita. Te elibereaza.

Secretul lui „da” si „nu”. Puterea din spatele lui „da” si „nu” este atunci cand le declari sincer.  Si ca un rezultat, nu doar te relationezi mai bine cu tine insuti, dar si cu cei din jurul tau. Si acest lucru inseamna aplicarea artei de a simplifica. Iti face relatia cu tine si cu cei din jur mai pura, mai reala si intotdeauna vine dintr-un loc de iubire. Spunem „da” si „nu” aproape in fiecare minut din viata noastra. Daca nu onorezi ceea ce este in interesul tau si ceea ce este pentru starea ta de bine si incerci sa le faci pe plac persoanelor pentru a castiga aprobare de la altcineva sau incerci sa ii faci sa te placa sau sa te iubeasca mai mult prin a le oferi mereu „ da” chiar daca ar trebui sa spui „nu”, in cele din urma vei avea de suferit.

Atunci cand spunem „nu” in inimile noastre se inchide apropierea energetica catre o alta persoana si de obicei acest lucru este stimulat de un resentiment. Deseori ne gandim sa spunem „ nu” unei persoane pentru a o priva de ceva anume. Dar de fapt atunci cand ai grija de tine insuti, relatia ta functioneaza si acel „nu” devine un „da” pentru tine insuti. Si acesta actiune in cele din urma va oferi ceva si celeilalte persoane. Si trebuie sa stii ca „nu” poate fi spus cu gratie. Deoarece atunci cand faci acest lucru castigi respect de la cealalta persoana si esti vazut in continuare ca o persoana generoasa si buna. Cand nu ai grija de tine insuti si nu onorezi propriile nevoi si limite, relatiile tale cu tine si cu ceilalti au de suferit.

Trebuie sa fii prima persoana din viata ta pentru a putea mentine relatiile cu ceilalti cat mai sanatoase. Tu ai o alegere. Alegerea este un privilegiu si a valorifica alegerea ne face mai puternici. Ai libertatea de a alege si libertatea de a-ti schimba alegerea. In termeni de productivitate cum faci fata acestei alegeri dicteaza daca iti pierzi sau nu timpul tau si timpul altor persoane.

Asa ca, foloseste puterea alegerii de a spune „da” sau „nu” atunci cand intr-adevar asta gandesti.

Leave a Reply