Ce cred ceilalti oamenii despre tine?

Nu pierde un moment din pretioasa ta viata ingrijorandu-te cu ceea ce cred ceilalti oamenii despre tine. Nimic bun nu poate rezulta din asta. Adevarul este ca vei pierde energia imaginandu-ti ce cred ceilalti despre tine si ca acei oamenii vor investi vreodata in ei insisi. Majoritatea oamenilor sunt mult prea preocupati cu vietile lor pentru a acorda o atentie deosebita la ceea ce faci tu. In timp ce tu te ingrijorezi la ceea ce se gandesc altii despre tine, te ingrijorezi in legatura cu ceea ce crezi tu despre ei.

Tine departe de tine ingrijorarile. In loc sa te preocupi cu ceea ce gandesc ceilalti, concentreaza-te pe ceea ce gandesti tu. Parerea ta despre tine conteaza mult mai mult decat opiniile celorlalti, indiferent de cat de inteligente, sau bine intentionate crezi ca sunt. Realizeaza faptul ca opiniile oamenilor despre tine sunt numai a lor si au foarte putin de a face cu tine. Nimeni altcineva nu cunoaste cu adevarat ceea ce esti capabil sa faci.

Cand le permiti altora sa aiba reactie fara ati lua dreptul de proprietate, vei deveni mai puternic. Nu te teme ca te vei transforma in ceva nechibzuit sau anti-social, daca incetezi sa fii preocupat de ceea ce cred alti despre tine. Chiar daca te intanlesti cu rezistenta altora, le vei servi drept model pentru a-i ajuta sa depaseasca propriile frici. Ori de cate ori vei lua masuri noi si indraznete, ca inceperea unei noi afaceri, sau intrarea intr-o noua relatie, nu fii surprins cand vei primi reactii negative din partea celor din jur. Este ceva obisnuit. Alti s-ar putea lansa in explicatii despre motivul pentru care esti sortit esecului. Insa nu e nevoie sa lasi asta sa te opreasca. Majoritatea timpului vei vorbi despre frica, nu dragoste. Frica vorbeste din limitare, dragostea din posibilitate.

 

Ce se intampla cand acei oamenii au avut dreptate? Ce se intampla cand esuezi, chiar si dupa ce te-au avertizat ca se va putea intampla? Nu conteaza. Chiar si cand au avut dreptate, ei inca gresesc. Este perfect ok cand cei din jur iti spun cand gresesti. Adevarata lectie este ca tu sa inveti sa fii ok cu asta. Esuand de unul singur vei invata perspective valoroase si incercarile viitoare in cele din urma vor duce la succes si la un progres major. Fa din esec un prieten. Acele greseli nu sunt opusul succesului, sunt o parte integranta a succesului. Intelege ca este absolut perfect sa mergi sa incepi o noua afacere si sa privesti cum intra in faliment. Este normal sa esuezi.

Esecul este una din cea mai buna modalitate de a creste. Permite-ti sa fii uman. Dar mai important decat asta, ai nevoie sa iti construiesti auto-cunoasterea si auto-increderea. Ai nevoie sa inveti care sunt adevaratele tale capacitati. Si niciodata nu le vei descoperi daca nu incerci. Nici tu nu vei sti de ce esti capabil pana nu incerci, deci cum pot alti oameni sa cunoasca? Doar pentru ca par siguri nu inseamna ca stiu. Uneori vei afla ca alti oamenii au avut dreptate in legatura cu tine. Insa alte ori vei afla ca au gresit.

Nu conteaza ce cred ceilalti oamenii ca poti sa faci. Ce conteaza este faptul ca poti face. Si pentru a realiza asta trebuie sa iti asumi niste riscuri. Auto-increderea este o posesie mult mai mare decat orice altceva vei pierde pe drum. Nu este sfarsitul lumii daca pierzi totul. Poti merge mai departe. Dar daca nu ai incredere in tine, in a actiona in ceea ce e mai bine pentru tine, atunci e sfarsitul lumii. Daca cei din jurul tau iti spun ca “ nu poti” sau “ nu trebuie”, ignora. Frica lor nu are nimic in comun cu tine. Ai incredere in tine. Ai putea sa iei unele decizii proaste la inceput, dar pe termen lung, vei depasi limitele actuale. Si atunci cele mai mari vise vor deveni realitate. Increderea in tine nu este rezultatul succesului, este cauza acestuia.

One thought on “Ce cred ceilalti oamenii despre tine?

Leave a Reply