Atractia interumana

Este adevarat ca opusurile se atrag? Lumea noastra ar fi mai fericita cu cineva ce este foarte asemanator noua? Este atractia ceva ce trebuie sa creezi cu alta persoana? Sau doar se intampla in mod automat? Ai facut vreodata o lista de calitati pe care ar trebui sa le aiba partenerul ideal ? Dar cand in sfarsit ai intalnit o astfel de persoana, realizezi ca nu exista nici o scanteie ?

Stimularea cresterii – atunci cand incepi o relatie cu cineva ce este foarte diferit de tine, este foarte probabil sa experimentezi multa crestere si schimbare, presupunand ca exista o atractie de baza  sanatoasa. Dar atunci cand esti intr-o relatie cu cineva care este exact ca tine, acea relatie nu va stimula o crestere interioara prea mare.

Atractia – in ultimii ani s-a creat foarte mult material pentru a explica cum sa atragi un partener. O parte din ele sunt tehnici de baza, in timp ce altele te incurajeaza sa dezvolti calitatile tale interioare, pe care un potential partener le-ar gasi atragatoare.

Dar aceste materiale nu sunt de mare ajutor, mai ales ca majoritatea se suprapun cu principiile dezvoltarii personale. Cu toate acestea, o cantitate uriasa de material cu privire la relatii, este inradacinata intr-o mentalitate nu tocmai buna. Aceia ca trebuie sa schimbi ceva la tine pentru  a deveni vrednic de a atrage un partener cu adevarat grozav. Aceasta mentalitate presupune ca indiferent de motiv, nu esti inca capabil sa atragi un partener in acest moment. Este o mentalitate inselatoare. Nu este complet gresita dar ii lipseste imaginea de ansamblu. O alternativa sanatoasa la acest mod de gandire este sa faci schimbari pozitive, dar in acelasi timp sa te accepti pentru ceea ce esti.

Acesta este un mod bun de a te gandi la atractie. Atractia are loc intr-un mod foarte natural. In loc sa inveti tehnici si jocuri pentru a deveni atractiv, trebuie sa inveti cum sa nu mai blochezi atractia atunci cand apare in mod natural. Deja esti atractiv. Trebuie doar sa realizezi acest lucru.

Cate specii de animale tin seminarii pentru a invata membrii sai cum sa atraga un partener? Nu au nevoie de nimic de genul, pentru ca nu au nivelul nostru de conditionare sociala, ce le spune ca sunt urati si neatragatori si ca trebuie sa fie reparati inainte de a fi demni de atractie.

Atractia naturala – in loc sa incerci sa diagnostichezi ceea ce trebuie sa schimbi sau sa repari la tine pentru a atrage partenerul dorit, priveste lucrurile din perspectiva opusa. Ce tip de persoane le gasesti natural atractive?

Persoanele pe care le-ai putea gasi in mod natural atractive sunt aceleasi persoane ce pot stimula schimbari masive, pozitive in tine? Chiar daca din punct de vedere logic nu pare o potrivire grozava, astfel de parteneri pot fi potential, foarte buni. Nu intotdeauna, dar foarte des. Totusi exista multa valoare de castigat din imbunatatirea abilitatilor tale sociale, precum si din a face lucruri ce te fac sa se simti mai atragator, in special pe interior.

Cel mai frumos lucru despre imbunatatirea prin intermediul unei relatii, este ca vei ajunge sa te bucuri de viata cu cel mai bun antrenor personal alaturi de tine. In loc sa cresti pentru a obtine o relatie, experimentezi cresterea din cauza unei relatii.

Ce te atrage pe tine? – ce calitati le gasesti in mod natural atractive la alte persoane? Trebuie sa treci dincolo de conditionarea sociala pentru a vedea ce te atrage cu adevarat. In loc sa incerci sa vanezi ceea ce crezi ca te-ar atrage la o persoana, priveste acest lucru din directia opusa. Incepe sa observi acele persoane de care te simti atras in mod natural, chiar daca nu poti explica de ce. Apoi incepe sa pui pe o lista calitatile acestora. Si in final revizuieste lista pe care ai facut-o si intreaba-te cum cineva cu aceste calitati poate fi de fapt un partener incredibil pentru tine. Poate ca motivul pentru care te simti atat de atras, este ca acele persoane au calitati ce te vor ajuta sa cresti.

Poate ca aceasta este o zona in care pur si simplu ai nevoie de o actualizare logica. Poate ca circuitul nostru biologic functioneaza normal, dar nu avem imaginea de ansamblu. Suntem prea blocati in programarea sociala a ceea ce suntem invatati sa fim atrasi, in loc sa acordam atentie fiintelor umane reale de care suntem atrasi in mod normal. Asa ca in loc sa iti alegi partenerul pe care il doresti cu adevarat esti prins in prejudecati ce te determina sa il excluzi. Dar daca exista un motiv pentru care esti atras de persoanele care la suprafata par sa fie gresite pentru tine? Poate ca prin a te imperechea cu persoanele opuse tie, creezi un nucleu familial mai puternic. In loc sa iti dublezi talentul si aptitudinile pe care le posezi deja, nu este mai bine sa incepi o relatie cu cineva care aduce ceva nou? Astfel impreuna acoperiti mai multe domenii de baza.

Recunoasterea atractiei naturale – atunci cand esti atras de o persoana, observi dovezi clare ca atractia este reciproca, chiar daca niciunul dintre voi nu este dispus sa recunoasca acea atractie in mod deschis. Este ca si cum ar exista un camp magnetic magic, ce va aduce mai aproape. Dar atunci cand mintile voastre logice observa ce se intampla, exista tendinta de a rezista si de o bloca. Atunci cand simti o atractie pentru cineva este mult mai usor sa negi ceea ce simti. Mintea ta logica trece peste si iti explica de ce te confrunti cu o legatura proasta.

Problema este ca atunci cand intorci spatele sentimentelor tale, iti intorci de asemeni spatele adevarului. Sentimentele sunt acolo si cel mai bun lucru este sa le accepti, sa faci pace cu ele si sa cauti sa le intelegi. Poate ca ar trebui sa incetezi sa negi aceasta atractie naturala si sa vezi unde te duce. Poate ca e mai bine sa renunti la prejudecati si sa ai incredere in schimb in sentimentele tale.

A crea atractie –  este posibil sa creezi atractie. Poti invata cum sa faci lucruri ce vor face o alta persoana sa se simta atrasa de tine. Dar este o idee inteleapta? Nu simti ca ceva nu este tocmai in regula cu folosirea tacticilor si tehnicilor pentru ca o persoana sa fie atrasa de tine?  O persoana care altfel nu te-ar gasi atragator? Raspunsul depinde de circumstante. Incerci sa ascunzi adevarata ta persoana si sa proiectezi o imagine falsa, pe care persoanele o gasesc atragatoare ? Sau lucrezi pentru a elimina blocajele ce impiedica adevarata atractivitate sa iasa la suprafata. Cred ca este mult mai intelept sa inveti sa te exprimi mai natural si autentic. Acest lucru duce la relatii ce sunt in mod natural bune pentru tine, ce te fac fericit si care te ajuta sa cresti. Atractia este genuina, adica autentica.

Dar proiectarea unei imagini false este o cale gresita. Acest lucru duce la relatii bazate pe falsitate, negare si deceptie. Persoanele pe care le atragi nu sunt bune pentru tine si nu te vei bucura de o crestere optimala.

Atractia si adevarul, dragostea si puterea – chiar daca circuitul tau de atractie poate parea ca opereaza la un nivel subconstient, biologic nu este acolo pentru a te frustra sau a te deranja. De fapt, serveste un scop mai mare prin a te ajuta sa devii mai aliniat cu adevarul, dragostea si puterea. In primul rand atractia te ajuta sa te aliniezi cu adevarul. Atractia te invata sa renunti la falsitate si la negare si sa practici acceptarea. Poti sa vorbesti deschis despre atractiile tale, chiar daca inseamna ca altii iti pot respinge preferintele?  Iti este rusine de ceea ce gasesti atragator ? Sau poti accepta aceasta parte din tine complet si fara prejudecati?

In al doilea rand atractia te ajuta sa te aliniezi cu dragostea. Prin exploatarea atractiei si atractivitatii, inveti sa te conectezi cu ceea ce in mod natural te face fericit. Aceasta  fericire va inspira toate zonele din viata ta. De asemenea, vei avea oportunitatea de a te bucura de una sau mai multe relatii iubitoare. Si vei avea experienta fericita de a te conecta cu un partener ce te gaseste in mod natural atragator, asa cum esti.

In al treilea rand, atractia te ajuta sa te aliniezi cu puterea ta. O relatie ce isi are radacinile in atractie, poate servi ca pilon de rezistenta extraordinar si crestere. Vei invata sa te impui pentru preferintele tale si sa incetezi sa iti ceri scuze pentru ca doresti, ceea ce doresti.

Atunci cand te opui la ceea ce te atrage in mod natural si incerci sa intri intr-o relatie din alte motive decat de atractie, te indepartezi de alinierea cu adevarul (prin practicarea non-acceptarii) cu dragostea (prin deconectarea de la sentimentele tale) si cu puterea(prin a te multumi cu o legatura slaba).

Atractia este singurul factor important atunci cand este vorba de relatii. Trebuie sa iei in considerare si aspectele logice. Doar ca, ia act ca o relatie inradacinata in atractie reciproca stabileste o baza foarte puternica.

Fa tot ceea ce poti pentru a fi corect cu sentimentele tale. Asculta-ti corpul mai mult decat asculti conditionarea sociala. Daca iti negi adevaratele dorinte, te vei priva pe tine si partenerul tau de oportunitati extraordinare pentru dragoste, fericire si delicii ale vietii. Nu este doar o persoana in lume ce poate fii partenerul tau ideal. Lumea e plina de parteneri potriviti pentru tine. Dar va fi greu sa ii gasesti si sa ii atragi, daca te vei lasa condus de mintea ta logica.

Lasa corpul tau si sentimentele sa te conduca.

Leave a Reply