Ataca-ti limitele – transforma punctele tale slabe in puncte forte

Cand ai o teama profunda fata de lipsurile tale acestea te impiedica sa incepi ceva nou. Stii ca ai slabiciuni si iti e teama ca acestea vor duce catre esec. Dar aceste puncte slabe pot fi transformate in puncte forte cu o unealta foarte simpla: mentalitatea corecta. Si aici nu ne referim doar la puterea gandirii pozitive, dar la a gasi moduri in care slabiciunile tale sa devina puterea ta. Daca dezvolti aceasta mentalitate ca punctele slabe nu sunt de fapt puncte slabe, vei depasi limitele si temerile tale.

Ce puncte slabe te mentin pe loc? Care crezi ca sunt punctele tale slabe? Acestea te impiedica sa incepi ceva nou, sa iti urmezi visul? Cateodata avem temeri cu privire la punctele noastre slabe fara sa realizam. Acorda-ti un minut sa te gandesti la ceea ce ti-ai dorit intotdeauna sa faci sau la ceea ce faci chiar acum. Care sunt limitele tale si ce anume te mentine pe loc? Dupa ce treci in revista aceste lucruri, schimba-ti mentalitatea cu privire la aceste slabiciuni.

Transforma-ti punctele slabe in puncte forte. Trebuie sa ai mentalitatea in care toate punctele tale slabe pot fi transformate in puncte forte. Poate ca vor fi si exceptii, dar e bine sa nu te gandesti la acestea. Este extrem de folositor sa te uiti mereu la punctele tale slabe si sa vezi cum le poti folosi in avantajul tau.

Primul pas: examineaza-ti punctele slabe.

Al doilea pas: da-ti seama care sunt punctele tale forte.

Al treilea pas: gandeste-te cum poti sa muti punctele tale slabe in coloana punctelor forte.

Iata cateva exemple care te pot ajuta. Cu cat practici mai mult mentalitatea adecvata, cu atat vei deveni mai bun la aceasta transformare:

  • Nu esti un bun orator. Fii un comunicator mai intim in schimb. Daca nu esti bun la a vorbi unui grup mare de persoane, vorbeste unui grup mult mai mic sau comunica doar cu o singura persoana. Si invata sa fii cu adevarat bun la acest lucru. Vorbeste in moduri care creeaza conexiuni cu persoanele la un nivel intim si le atrag spre tine. Invata comunicarea eficienta pentru grupurile mici si abilitati de a vorbi cu o singura persoana.
  • Nu esti un bun scriitor. Fii o persoana sociabila in schimb. Daca nu poti scrie o propunere grozava, fa-o in persoana. Daca nu poti scrie un raport foarte bun. Fa o prezentare. Daca nu poti, scrie un blog minunat, fa un blog video sau un podcast.
  • Nu ai multi bani pentru a incepe o afacere. Fii creativ in schimb. Mic este de fapt un avantaj in afaceri. Poti sa dezvolti produse fara birocratie, fara prea multa planificare si sedinte. Poti sa faci marketing folosind tactici mai rudimentare. Esti mai rapid si mai flexibil decat un competitor mai mare. Te poti adapta mai repede.
  • Nu esti rapid. Atunci fii deliberat. Fii mai precis. Fii mai atent. Munceste la lucruri importante, in loc sa faci multe lucruri lipsite de importanta.
  • Nu ai o audienta mare la blogul tau. Atunci fii mai intim si construieste o conexiune mai puternica cu audienta pe care o ai. Transforma-i in cei mai mari sustinatori si cunoaste-i pe fiecare in parte. Distreaza-te cu audienta ta mica intr-un mod in care un blogger mai mare nu poate.
  • Nu esti o persoana sociabila. Atunci munceste la lucruri geniale de unul singur. Gaseste-ti talentul tau si fa lucruri incredibile cu acesta. Gaseste persoane sociabile care sa iti promoveze produsul.
  • Nu esti organizat. Simplifica lucrurile astfel incat sa nu fie nevoie sa te organizezi. Fii un geniu creativ, in loc sa fii o persoana organizata.
  • Nu esti bun cu tehnologia. Atunci foloseste-o mai putin. Munceste cu hartie si pix. Acest lucru iti va permite sa te concentrezi mai mult pe munca ta, in loc sa fii mereu online, intotdeauna incercand ultimele tehnologii, invatand noi metode de codificare, etc. Lasa alte persoane sa descopere tehnologia pentru tine.
  • Nu ai suficient timp. Grozav! Ia timpul limitat pe care il ai si foloseste-l la maxim. Limitele sunt bune – te forteaza sa alegi si facand acest lucru te forteaza sa alegi ceea ce este esential.  Acest lucru creste eficienta. Alege doar sarcinile care vor avea cel mai mare impact.

Ideea principala este sa iti dezvolti obiceiul de a-ti transforma punctele slabe in puncte forte.  Acestea sa lucreaze in avantajul tau si sa te ajute sa iti atingi scopul in viata.

Leave a Reply