Aplica si ceva placere

Sunt sigur ca majoritatea dintre voi puteti fi in acelasi consens cu mine cand spun ca, de cand am sarit in trenul productivitatii, am acumulat o gramada de mici sfaturi aleatoare din experienta proprie cat si a altora, citind si alte site-uri. Nu este practic sa le pui pe toate intr-un articol(ghiveci mare), asa ca m-am gandit sa incep in seriile urmatoare de postari sa introduc si sa discutam despre fiecare pont in parte. Pentru a pune carul pe roate vreau sa va impartasesc cateva dintre sugestiile mele despre faptul de a pistona putin lucrurile, te poate ajuta sa le termini cum trebuie.

In timpul lunii trecute munca mea a predominat peste tot, cu mine lucrand acasa, muncind intre slujbe, sau facand proiectul meu part-time de webdesign. Asadar m-am gasit cu o gramada de timp muncind intre proiectele mele, si cand ai toata ziua ocupata cu astfel de munci, este destul de dificil sa-ti structurezi munca si sa-ti gasesti acel impuls motivational. Rezultatul? Nivelele mele de productivitate s-au dus in sus si in jos ca un yo-yo si a trebuit sa ma uit la tot felul de lucruri si locuri pentru a aduce putina lumina eforturilor mele.

Cand eram copii, aveam scoala, ca adulti avem slujbe sau altfel de angajamente care ne consuma timpul, toate acestea ne ocupa o mare parte din viata noastra. Trebuie sa-ti potrivesti timpul in jurul acestor angajamente. Cand nu ai nici un motiv pentru care sa-ti faci griji, tot ce ai este un mare timp disponibil si acesta este ca o panza alba. Cand ai de gand sa faci acest proiect? Cat timp iti vei dedica pentru el? Este unul dintre acele mari obstacole?

Ce-mi spune acest lucru? Timpul limitat si sa ai angajamente fata de alte personae creaza tensiune. Tensiunea hraneste productivitatea. Doar daca nu esti o persoana foarte disciplinata care isi poate trasa singura termene limita si sa le respecte, avand restrictii de timp/sau angajamente fata de oameni te pot face de fapt sa devii mai productiv. Sunt multe lucruri scrise despre cum sa ne facem mai mult timp pentru noi insine pentru a putea face mai multe, dar este sfera corecta pe care trebuie sa ne concentram? Incearca sa folosesti acea lipsa de timp pentru a te indemna sa faci mai multe. Cand a trebuit sa termin un website pentru un client pana la pranz, sa-mi intalnesc prietena la cofetarie la ora 13:00  si sa fac curat in casa pana la ora 15:00 pentru ca aveam musafiri, a creat o mare presiune asupra mea cu siguranta. Dar aveam sistemul meu productiv activ si actiunile mele urmatoare planuite. Am trecut prin toate acele sarcini in graba si foarte activ. Chiar acum in situatia mea actuala fara acea presiune asupra mea, am petrecut mult prea mult timp scriind acest post, si am amanat curatenia casei. Invata-te sa faci cat mai multe in timpul pe care il ai, decat sa-ti faci mai mult timp sa faci ceea ce deja faci.

Leave a Reply