Ai nevoie de oameni

Daca esti blocat, traind o viata pe care nu ai fi ales-o in mod constient, ce poti face in mod realist cu privire la acest lucru?

Gaura neaga – poate ca ai locul de munca stabil, familia perfecta si impumutul la banca. Dar, chiar daca situatia ta arata destul de bine, dintr-un punct de vedere extern, nu esti fericit. Nu te simti implinit si stii ca ar trebui sa faci altceva. Te simti ca si cum singura ta cale de scapare este sa distrugi ceea ce ai si sa reconstruiesti totul de la zero. Si acest lucru, nu este ceva ce esti dispus sa faci. Nu este ca nu ai incercat, dar nu poti vedea nici o optiune viabila, inteligenta, ce poate face lucrurile sa se miste intr-o noua directie.

Este ca si cum esti prins intr-o gaura neagra, un put gravitational, ce face imposibil sa ajungi la viteza necesara pentru a evada. Ai nevoie de un efort masiv, doar pentru a te misca un centimetru. Si daca iti pierzi echilibrul pentru o secunda esti din nou blocat in punctul de plecare. Te simti in capcana, poate chiar deprimat si te intrebi daca nu ar trebui sa suporti totul cu stoicism.

In cele mai bune zile ale tale, esti constient de situatia ta, dar inca nu vezi o cale de scapare. Dar in cele mai rele zile ale tale, esti in faza de negare si poti ceda mai usor tendintelor evazioniste. Poti citi carti ce adreseaza in mod direct situatia ta, dar nu te ajuta prea mult. Solutiile lor nu par foarte practice pentru tine. Poate ca se bazeaza prea mult pe lucruri precum a-ti pune soarta in mainile universului si a spera ca lucrurile se vor rezolva. Si aceste lucruri sunt riscante si prostesti pentru tine.

Evadarea – da, exista o cale de a evada. Solutia sunt oamenii. Cand esti blocat intr-o gaura neagra, unde este imposibil pentru tine sa ajungi la o viteza de evadare, singura ta speranta este sa gasesti un camp gravitational puternic ce te trage afara.

Persoanele actioneaza asemanator cu campurile gravitationale. Si cand aduci multe persoane impreuna, tragand de tine intr-o directie coerenta, te vei misca.

Pe latura pozitiva, asa functioneza grupuri precum Alcoolicii Anonimi. Atunci cand un alcoolic este inconjurat de persoane, ce il ajuta sa iasa la suprafata, cu timpul necesar aceasta abordare functioneaza.

Pe latura negativa, astfel lucreaza si culturile. Scoate o persoana din mediul sau normal, inconjoara-o de persoane nebune si devin si ea la fel.

Din pacate, majoritatea persoanelor se alatura cultului mediocritatii, fara ca macar sa realizeze. Si asta deoarece se inconjoara de persoane plictisitoare, obisnuite, ce nu vor sa ajunga nicaieri. Daca persoanele din viata ta determina faptul ca tu esti blocat, trebuie sa gasesti moduri de a petrece mai putin timp cu aceste persoane. Si mai mult timp cu persoane ce te pot ajuta sa ajungi la un nou nivel. Daca persoanele cu care petreci cel mai mult timp sunt purtate sper un nivel inalt, atunci fie si tu esti pe aceiasi cale, fie vei ajunge acolo destul de repede. Si daca persoanele predominante din viata ta nu se indreapta nicaieri, deja stii ca esti blocat in mediocritate.

Pentru a scapa de mediocritate este necesar sa te inconjori de ceea ce este exceptional. Fura timp de la relatiile tale mediocre si investeste-l in a construi noi relatii, cu persoane pe care le gasesti extraordinare. Alatura-te cluburilor la care abia esti calificat sa te alaturi. Aplica pentru un loc de munca, unde vei fi inconjurat de persoane extrem de competente. Ofera-te voluntar pentru sarcini ce iti permit sa lucrezi cu persoane de un calibru ridicat, chiar daca faci acest lucru gratis. Odata ce ai intalnit astfel de persoane, gaseste un mod de a le face favoruri. Daruieste, fara a astepta ceva in schimb. Construieste in primul rand relatia, chiar daca pare destul de dezechilibrata la inceput. Energia unor astfel de persoane ti se va transmite si tie. Si astfel iti vei ridica energia si constientizarea, suficient pentru a atinge viteza de evadare si a iesi din mediocritate.

Succesul nu este altceva decat o mentalitate si mentalitatea este contagioasa. Te limitezi in mod inutil, atunci cand te inconjori de oameni limitati.  Petrece mai mult timp cu oameni ce te intimideaza, pana cand iti vor creste nivelul de incredere.

Ori de cate ori vrei sa te ridici la un nou nivel de performanta, incepe prin a te intreba:

“Cine primeste deja rezultatele pe care le doresc si unde ii pot gasi?”

Apoi doar fa cunostinta cu cat mai multe persoane si vezi incotro te poate conduce socializarea.

Leave a Reply