Afla cum esti cel mai mare dusman al tau

Fiecare dintre noi ne luptam cu demonii nostri interiori si de cele mai multe ori noi ne facem cel mai mult rau si nu persoanele din jurul nostru. Cateodata rutina si gandurile noastre sunt cel mai mare dusman al nostru. De aceea iti aduc aminte sa ai grija la urmatoarele:

  1. Asteptarile tale de multumire constanta. Nimic in viata nu este constant. Nu exista fericirea absoluta sau tristete absoluta. Exista doar schimbarile in starea noastra de spirit ce in continuu oscileaza intre aceste doua extreme. In orice moment comparam cum ne simtim in mod curent si cum ne-am simtit intr-un alt moment, comparand un nivel al multumirii noastre cu un altul. In acest fel aceia dintre noi care au simtit o mare tristete sunt mult mai capabili sa simta sentimente mai profunde de fericire dupa ce s-au vindecat emotional. Cu alte cuvinte fericirea si tristetea au nevoie una de cealalta. Una o intareste pe cealalta. Fiintele umane trebuie sa cunoasca mizeria pentru a identifica momentele de euforie. Cheia este sa te concentrezi pe ce este bun. Trebuie sa traiesti fiecare moment din viata ta constient si sa realizezi ca toata fericirea pe care o cauti este prezenta daca esti pregatit sa o observi.
  2. Obsesia ta cu examinarea esecurilor personale. In fiecare dimineata cand te trezesti gandeste-te la trei lucruri ce merg bine in viata ta in acel moment. Cand adormi in fiecare seara umpleti mintea cu apreciere pentru toate lucrurile marunte ce au mers bine pe parcursul zilei. Examineaza-ti succesul.  Cedeaza puterea gandirii tale influentei pozitive din viata ta si va creste mai puternica si mai influenta in fiecare zi. Adu-ti aminte frecvent ce functioneaza bine si de ce si in mod natural vei gasi moduri de a face multe alte lucruri la fel de bine. Cel mai eficient mod de a te bucura de mai mult succes in viata este sa nu dezvolti o obsesie pentru ce nu a functionat in trecut, dar sa te concentrezi pe succesul pe care deja il cunosti.
  3. Nevoia ta de a te preda confortului.  Cea mai comuna si destructiva dependenta in lume este confortul. De ce sa urmaresti cresterea cand deja ai 400 de canale la televizor si o canapea confortabila? Acest lucru nu inseamna a trai, inseamna a exista. A trai inseamna a invata si a creste prin entuziasm si disconfort. Viata este plina de intrebari si multe dintre ele nu au un raspuns evident sau imediat. Vointa ta de a pune aceste intrebari si curajul de a merge cu incredere in necunoscut in cautarea raspunsurilor ii ofera vietii tale o insemnatate. Poti sa iti petreci viata plangandu-ti de mila, gasind confort in rutina ta, intrebandu-te de ce sunt atat de multe probleme in acesta lume. Sau poti sa fii multumit ca esti suficient de puternic pentru a le face fata. Depinde doar de mentalitatea ta. Primul pas evident este sa te convingi ca trebuie sa pasesti in afara zonei tale confort.
  4. Convingerile tale limitate. Nu suferi din cauza convingerilor tale. Suferi din cauza lucrurilor in care nu crezi. Daca nu ai nici o speranta in interiorul tau, nu este pentru ca nu exista speranta, este pentru ca tu crezi ca nu exista. Din moment ce mintea conduce corpul, modul tau de gandire in cele din urma face visurile tale posibile sau imposibile. Realitatea ta este pur si simplu o reflectie a gandurilor tale si modul in care in mod normal contemplezi ce stii ca este adevarat. Tu controlezi gandurile tale. Singura persoana care te poate mentine jos esti chiar tu.
  5. Rezistenta ta in fata vulnerabilitatii. Dragostea este vulnerabilitate. Fericirea este vulnerabilitate. Riscul de a fi vulnerabil este pretul pentru a te deschide catre frumusete si oportunitate. A fi vulnerabil nu este despre a arata parti din tine care sunt lustruite, este despre a arata partile care nu sunt lustruite pe care mai degraba le-ai tine ascunse de lume. Este despre a privi lumea cu sinceritate si o inima deschisa. Este greu ca in mod constient sa alegi vulnerabilitatea. Daca iti arati felul tau autentic de a fi exista posibilitatea ca vei fi neinteles, judecat sau chiar respins. Teama de aceste lucruri este atat de puternica incat pui o masca pentru a te proteja. Dar acest lucru iti perpetueaza durerea pe care incerci sa o eviti. Adevarul este ca nimic ce merita in aceasta lume nu este sigur. Din moment ce dragostea si fericirea se nasc din vointa ta de a fi vulnerabil, de a fi deschis catre ceva minunat ce poate sa iti fie luat, cand te ascunzi de vulnerabilitate automatic te ascunzi de tot ce se merita in viata.
  6. Asteptarile tale despre cum ar trebui sa fie lucrurile. Exista aceasta fantezie in capul tau despre cum crezi ca ar trebui sa fie lucrurile. Aceasta fantezie te orbeste de la realitate si te impiedica sa apreciezi adevarata bunatate ce exista in viata ta. Solutia? Simplu. Renunta la asteptarile inutile. Apreciaza ceea ce ai. Spera in ce se poate mai bine, dar asteapta mai putin. Trebuie sa accepti realitatea in loc sa te lupti cu ea. Cand incetezi sa te mai astepti ca persoanele si lucrurile sa fie perfecte asa cum ti-ai imaginat poti sa te bucuri de ele asa cum sunt in realitate.

Leave a Reply