Aceste doua cuvinte iti distrug viata?

Ai fost vreodata enervat de o persoana de succes deoarece ai crezut ca esti mai inteligent decat ea? Poate ca a fost vorba de seful tau. Poate ca a fost vorba despre un politician sau un lider. Este in special enervat cand aceasta persoana creeaza reguli care iti dicteaza viata.

Asa ca, ce anume face aceste persoane sa aiba succes? In mod sigur este lucrul care te-ai intrebat mereu si care te-a enervat mereu. La urma urmei inteligenta nu ar trebui sa fie o conditie necesara pentru a conduce? Raspunsul este ca nu prea. Se pare ca cel mai mare motiv in spatele succesului persoanelor nu este inteligenta, dar actiunea consecventa.

Si aceste doua cuvinte lipsite de magie sunt: „Nu stiu”. Nu este vorba despre predispozitie sau motivatie sau lipsa pasiunii ce tin persoanele din a face ceea ce isi doresc. Este notiunea de a nu sti de unde sa inceapa sau cum sa ajunga de la A la B. Acesta este cel mai mare motiv pentru care persoanele nu actioneaza pentru a-si indeplini visurile. Cum putem sa depasim acest lucru? Cum putem sa oprim obscuritatea care ne impiedica sa devenim de succes? Raspunsul este destul de usor. Trebuie sa iti dezvolti abilitatea de a inceta sa iti mai pese de faptul ca nu stii. Pare un lucru extrem de dificil de facut, dar de fapt este un obicei destul de usor de creat. Si exista o multitudine de posibilitati care exista chiar acum si pe care le poti practica.

Cel mai usor lucru din lume. De exemplu, de cate ori consoarta ta te intreaba ce anume vrei sa mananci la cina si raspunsul tau este „ Nu stiu”? Data viitoare, in loc sa folosesti aceste doua cuvinte doar intreaba-te „ Este ceva anume ce mi-ar place la cina?” Si apoi raspunde. Acum fa acest lucru cand cineva te intreaba unde ti-ar place sa iesi in oras sau ce ti-ar place sa faci seara. In loc sa spui „ Nu stiu” acorda-ti timpul sa vii cu un raspuns. Chiar daca nu esti 100% entuziasmat de idee, doar vino cu un raspuns suficient de satisfacator. Orice altceva in afara de „Nu stiu” este o imbunatatire. Urmatorul pas este sa te intrebi  „Cum pot sa imi folosesc cat mai bine timpul chiar acum?” sau „Care este cel mai mare consumator de timp chiar acum?” Acorda-ti un minut sa te gandesti si sa prioritizezi mental. Daca iti este dificil sa vii cu un raspuns doar alege ceea ce crezi ca ar fi cea mai productiva folosire a timpului tau. Adu-ti aminte ca orice este mai bun decat cele doua cuvinte fatale. Doar imagineaza-ti toate posibilitatile pe care le poti practica activ. Ia decizii bazate pe dorintele tale mai degraba decat a da vina pe inconstienta. Sunt atat de multe moduri in care iti poti practica abilitatea.

Diferenta dintre a trai si a exista. Atunci cand ai reusit sa aplici aceasta abilitate la lucrurile mici este timpul sa treci la ceea ce conteaza cu adevarat. Lucruri precum cariera si pasiunile tale. Daca nu faci ceva ce iubesti sau cel putin care sa iti placa atunci te subestimezi. Si motivul pentru care nu urmezi ceva mai bun este deoarece nu stii ce anume ai prefera sa faci. In loc sa ii permiti nestiintei sa locuiasca in spatiul tau, alung-o. Nu o mai tolera. Daca nu stii ce anume ta pasioneaza, cauta calea care iti va permite sa explorezi ceea ce ti-ar place sa faci. Acest lucru poate insemna sa citesti o carte pe tema urmaririi diferitelor cai in cariera. Poate insemna sa cauti pe Internet carierele posibile pe care le poti dezvolta din hobby-urile tale. Indiferent de ceea ce este, practica acel lucru pana cand te vei muta intr-o stare de cunoastere. Vedem in fiecare zi vieti neimplinite din cauza celor doua cuvine ”nu stiu”. Si este trist ca niste cuvinte atat de simple au un efect atat de devastator. Practica miscarea in directia cunoasterii atunci cand te simti prins intr-o stare de indecizie.

Tot ceea ce este nevoie este o mica schimbare.

Leave a Reply