7 Trasaturi ale unei mentalitati foarte eficiente

O mentalitate eficienta este una care utilizeaza cel mai bine resursele disponibile – timpul, energia si efortul si le foloseste pentru a crea o schimbare pozitiva. Nu este despre a incerca sa faci totul si sa fii totul. Este despre a face tot ce poti mai bine cu ceea ce ai in timp ce te bucuri de procesul de a trai. Iata sapte trasaturi si comportamente eficiente a unei astfel de mentalitati:

  1. Te bucuri si apreciezi momentul prezent. Fericirea este o mentalitate ce poate fi proiectata doar in momentul prezent. Nu este un punct in viitor sau un moment in trecut, dar din pacate aceasta interpretare gresita raneste masele. Foarte multe persoane tinere par sa gandeasca ca fericirea le asteapta in anii ce vor urma in timp ce persoanele mai in varsta cred ca cele mai bune momente ale lor sunt in trecut. Adevarul este ca o mare parte din fericire sau nefericire depinde doar de atitudinea ta catre orice moment, indiferent de evenimentele continute in interior. Ai nevoie de mult mai putin de cat crezi pentru a fi fericit si de obicei ai mai mult decat crezi ca ai. Intotdeauna exista ceva pentru care merita sa zambesti. Trebuie doar sa gandesti in mod diferit.
  2. Conexiunea dintre scopul interior si efortul interior. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este ce e cel mai important pentru tine. Scopul tau in viata este sa iti gasesti scopul si sa te dedici lui. Poti realiza aproape orice cand ceea ce incerci sa realizezi este ceva de care iti pasa. Consuma-ti potentialul cu concentrare, munca disciplinata pe un scop ce este in deplin acord cu cine esti cu adevarat. Ai o voce unica si o motivare unica ce vor sa fie exprimate.
  3. Accepta si imbratiseaza marile provocari. Cele mai prolifice zile ale vietii tale foarte probabil ca nu vor fi usoare. Nu serenitatea zonei tale de confort sau inactivitatea zilelor lenese conduc catre maretie. A face fata marilor provocari formeaza fundatia maretiei. Cand mintea ta este provocata de sarcini ce iti solicita scopul atunci acele virtutii marete vin la viata si te ajuta sa cresti intr-o forma superioara.
  4. Disciplina de sine. Fara disciplina succesul este imposibil. Disciplina iti permite sa iti controlezi cursul vietii tale. Daca nu ai disciplina – un parinte, profesor, sef, societate, vor incerca sa faca acest lucru pentru tine. Vor alege ceea ce cred ca este cea mai buna metoda pentru a-ti insufla mai mult control. Dar este mult mai avantajos sa preiei controlul disciplinei tale si a destinului tau. Disciplina deschide o gama larga de optiuni si oportunitati care altfel nu ti-ar fi disponibile. Cu ea poti sa folosesti cat mai bine timpul si resursele care iti sunt disponibile si sa le angajezi in crearea unei valori mari pentru tine si pentru lume.
  5. Ramai pozitiv si concentrat chiar si in esec. Uita esecul. A incerca ceva de unul singur este un mare succes. Indiferent de ce incerci sa faci – sa iti achiti datoriile, sa fii in forma, sa incepi o afacere, sa faci o diferenta in lume, deja ai realizat ceva minunat pur si simplu prin a depune un efort considerabil. Daca lucrurile nu au mers asa cum ai planificat mentine-ti capul sus si fii mandru de progresul pe care l-ai facut. Apoi fa modificarile necesare si incearca din nou. In cele din urma concentrarea continua te aduce la rezultatul dorit. Odata ce ai luat o decizie constienta si ramai pozitiv si persistent, chiar si atunci cand ai un esec, universul va face in cele din urma ca efortul tau sa fie rasplatit.
  6. Filtreaza si canalizeaza eficient mania. A fi furios este usor si de una singura furia nu realizeaza nimic. Dar daca iti versi mania intr-un plan de actiune productiv, la timpul potrivit, intr-un mod corect si pentru un scop bun, atunci iti poti canaliza mania intr-un mod constructiv. Trebuie sa iti directionezi mania catre probleme specifice ce pot fi rezolvate si catre persoane si situatii generalizate.
  7. Vointa si motivatia de a ajuta alte persoane. Cel mai bun antidot pentru depresie este munca constructiva. Munca care vindeca se gaseste in provocarile de a ajuta o alta persoana care are mai putin decat tine. Cand ajuti alte persoane ajungi sa beneficiezi la fel de mult, daca nu mai mult decat persoanele pe care le-ai ajutat. Daca te simti blocat in viata ta pentru ca ti-ai pierdut directia schimba-ti concentrarea de la circumstantele tale catre circumstantele persoanelor din jurul tau. Gaseste o persoana care ar avea nevoie de o mana de ajutor si fa-i o oferta pe care nu o poate refuza. Cand concentrarea ta se schimba de la propria confuzie si dificultate la confuzia si dificultatea altor persoane si te vezi facand o schimbare pozitiva te umple cu un sens de insemnatate si iti ilumineaza o cale clara catre un viitor luminos.

Leave a Reply