7 Sfaturi simple pentru a face fata persoanelor negative

Ai avut vreodata de a face cu persoane negative? Daca da, atunci stii ca o astfel de experienta poate fi deprimanta. O persoana negativa te poate aduce si pe tine intr-o stare proasta si dupa o conversatie foarte pesimista te simti lipsit de puteri. Daca exista o persoana negativa in viata ta in acest moment nu te lasa afectat de ea. Nu esti singur in aceasta problema. In timp ce anumite persoane incearca sa te deprime tu ai o alegere in privinta reactiei fata de acestea.

Iata 7 sfaturi care te pot ajuta cu persoanele negative:

  1. Nu te angaja in negativitate. Un lucru pe care probabil l-ai observat este ca persoanele negative tind sa acapareze lucrurile rele si sa le ignore pe cele pozitive. De asemenea, au tendinta de a exagera situatiile in care se afla facad orice lucru mult mai rau decat de fapt este. Prima data cand vorbesti cu o persoana negativa ascult-o si ofera-i ajutor daca are nevoie. Ofera suportul tau si spune-i ca nu este singura. Totusi, asigura-te ca undeva tragi si linie. Daca persoana respectiva continua sa se planga de aceleasi situatii chiar si dupa ce a-ti avut cateva discutii pe aceasta tema, atunci este timpul sa te indepartezi de conversatie. Pentru inceput incearca sa schimbi subiectul discutiei. Daca continua pe aceiasi cale nu te lasa absorbit de negativitate. Asculta ce are de spus si de fiecare data cand o fraza pozitiva se arata incurajeaz-o sa se exprime in acest fel. In scurt timp va intelege si va incepe sa fie mai pozitiva in comentariile ei.
  2. Iesi in grupuri. A vorbi cu o persoana negativa poate fi extrem de obositor. Pentru a fi mai usor pentru tine o astfel de conversatie iesi in grupuri atunci cand ai o persoana negativa in anturaj. In acest fel energia negativa este impartita la mai multe persoane si nu mai trebuie sa suporti singur intreaga povara. Si a avea mai multe persoane in jur poate aduce la suprafata o latura mai pozitiva a acelei persoane.
  3. Obiectivitatea comentariilor facute.  Persoanele negative pot fi foarte critice cateodata. Au tendinta de a face comentarii insensibile care ranesc alte persoane sau chiar pe tine. Trebuie sa recunosti ca persoana negativa de obicei nu iti vrea raul. Este doar prinsa in negativitatea ei. Decat sa ii iei cuvintele personal, recunoaste ca ea doar isi ofera un punct de vedere.
  4. Abordeaza subiecte mai lejere. Unele persoane negative sunt declansate de anumite subiecte. Daca persoana este inradacinata adanc in negativitatea ei, nefericirea poate fi mult prea adanca pentru a o discuta intr-o singura conversatie. Adu in conversatie subiecte noi ce o pot binedispuse. Lucruri simple precum filme, stirile zilei, prieteni comuni, etc.
  5. Fii atent la timpul pe care il petreci cu ea. Gandeste-te la momentele cand ti-ai petrecut timp cu o persoana negativa. Te-ai simtit mai pozitiv sau mai negativ dupa aceea? La fel si in cazul persoanelor pozitive. Cum te simti dupa ce ai petrecut timp cu ele? Prin a petrece mai mult timp cu persoanele negative gandurile si emotiile tale devin si ele incet negative. La inceput poate fi temporar, dar in timp devin parte din tine. Daca esti sigur ca persoanele din viata ta sunt negative atunci fii atent la cat timp petreci cu ele. Redu durata cat de mult poti si mentine discutiile pe subiecte mai lejere.
  6. Identifica ariile unde poti face o schimbare pozitiva. Persoanele negative sunt negative deoarece le lipsesc dragostea, pozitivitatea si caldura. De multe ori comportamentul negativ este o bariera pe care au ridica-o pentru a se proteja de lume. Unul dintre cele mai bune moduri de a ajuta o persoana negativa este sa aduci pozitivitate in viata ei. Gandeste-te la ce anume o deranjeaza si gandeste-te cum poti sa o ajuti. Nu trebuie sa fie ceva elaborat si in mod sigur nu trebuie sa faci sacrificii daca nu vrei sa o ajuti. Trebuie doar sa fii sincer in dorinta ta de a ajuta si sa ii arati partile pozitive din viata. Doar un act mic din partea ta poate face o diferenta foarte mare in viata unei persoane negative.
  7. Elimina-le din viata ta. Daca totul esueaza redu contactul cu ele sau renunta sa le mai ai in viata ta. Mai degraba decat sa petreci timp cu persoane negative concentreaza-te pe persoanele pozitive. Vei descoperi ca este mult mai plin de satisfactie si fructuos. Adu-ti aminte ca viata ta este a ta sa o conduci si depinde de tine cum vrei sa fie. Daca sunt persoane negative care te fac sa te simti prost lucreaza cu cei 7 pasi de mai sus.  Cu actiunile corecte poti crea o diferenta dramatica in ce anume obtii de la relatiile tale.

Leave a Reply