7 Pasi pentru a depasi rezistenta

Exista multe carti editate pentru a ne face mai productivi si mai eficienti. Dar a realiza anumite obiective se reduce doar la un singur lucru: la a invinge rezistenta si a face ceea ce este nevoie. Iata cativa pasi care pot asigura desfasurarea corecta a sarcinilor:

  1. Toate proiectele si sarcinile trebuie sa le depozitezi intr-un sistem extern, cum ar fi liste cu lucruri de facut.
  2. Alege cele mai importante sarcini si proiecte de executat.
  3. Invinge rezistenta pentru a face cu adevarat acele sarcini importante.

Din pacate, pentru ca nu suntem foarte buni la a depasi rezistenta, amanam al treilea pas pe care trebuie sa il facem prin a ne invarti in jurul sistemului extern. Ne invartim in jurul instrumentelor pe care le folosim pentru a organiza sarcinile. Ne gandim la sisteme mai bune si mai performante, orice numai sa nu incepe cu adevarat sa face ceea ce avem de facut. Si asta se numeste rezistenta. Asa cum spun si scriitorii cel mai greu nu este sa scrii. Ci sa te asezi jos pentru a incepe sa scrii. Iata cativa pasi care te pot ajuta sa invingi rezistenta zilnica:

  1. Devino constient. Problema de obicei este ca nu ne gandim la rezistenta. Nu o intelegem sau nici macar nu realizam ca este prezenta. Suntem distrasi de alte lucruri, cum ar fi sa verificam emailul sau sa cautam ceva pe internet. Sau ne uitam la TV sau oricare alta activitate care ne distage de la scopul nostru principal. Combate toate aceste lucruri prin a realiza ca ai de a face cu rezistenta. Odata ce ai devenit constient de existenta ei poti lupta si o poti invinge. Poate fi dificil sa devii constient de existenta ei, dar cheia este sa te concentrezi pe aceasta pret de cateva zile. Scrie cuvintele” Sa inving rezistenta” pe o hartie si pune-o undeva la vedere, acolo unde lucrezi. Te va ajuta sa iti aduci aminte de existenta acesteia.
  2. Devino un profesionist. Combate rezistenta prin a deveni  un profesionist. Profesionistul spre deosebire de amator vine la munca gata sa lucreze. Face acest lucru pentru a trai si iubeste ceea ce face. Si stie ca atat timp cat vine la timp si incepe sa lucreze, restul va veni de la sine. Abordeaza munca ca un profesionist si o vei executa.
  3. Fii foarte clar si concentrat. Inainte de a-ti incepe ziua, fii foarte clar cu privire la ceea ce vrei sa realizezi. Nu vei fi capabil sa termini 10 proiecte majore, dar poate ca vei putea termina un proiect important sau macar sa il avansezi pana la un anumit punct. Fixeaza-ti trei sarcini importante pe care vrei sa le termini azi. Odata ce ai aceste lucruri definite trebuie sa te concentrezi doar pe acestea si sa elimini restul. Concentreaza-te, termina si apoi treci la sarcinile mai mici pe care trebuie sa le faci. Daca te gasesti atras sa faci ceva ce nu este pe lista ta, rupe vraja si concentreaza-te.
  4. Indeparteaza distractiile. Nu iti petrece mult timp pe acesta tema pentru ca eliminarea distractiilor poate fi o distragere in sine. In schimb acorda-ti un minut si inchide emailul si toate notificarile pe care le ai deschise. Deconecteaza-te de la internet daca este posibil. Inchide toate programele cu exceptia celui la care lucrezi. Curata-ti biroul repede si inchide telefonul daca este posibil. Spune-le colegilor ca nu vrei sa fii deranjat in urmatoarea ora si apoi pune-te la treaba.
  5. Fixeaza un timp si o locatie.  Incepe intotdeauna ziua cu cea mai importanta sarcina pe care o ai de executat. Fixeaza-ti un timp exact cand sa incepi si daca este posibil si un timp cand sa termini. Si cand vine acest timp incepe ceea ce trebuie sa faci fara nici o exceptie.
  6. Cunoaste-ti motivatia. De ce faci acest lucru? De ce este aceasta sarcina importanta? Cat este de important telul final pentru tine? Trebuie sa stii aceste lucruri pentru a-ti construi motivatia de care ai nevoie pentru a invinge rezistenta.
  7. Doar incepe. In cele din urma toate sugestiile din lume nu vor face o mare diferenta precum face aceasta simpla instructiune. Doar aseaza-te si incepe. Simti rezistenta cand vrei sa faci acest lucru? Singurul lucru pe care poti sa il faci pentru a o invinge este sa incepi. A citi mai mult despre rezistenta nu te va ajuta. A lucra mai mult la lista ta cu lucruri de facut nu te va ajuta. Singurul lucru care te ajuta este actiunea.

Asa ca, inceteaza sa mai citesti acest articol si incepe acel proiect important pe care l-ai tot amanat.

Leave a Reply