7 Obiceiuri mici care iti pot schimba viata

Daca ai putea alege unul sau doua obiceiuri pe care sa le creezi in urmatoarele luni – obiceiuri care vor avea cel mai mare impact asupra vietii tale – care ar fi acestea? Nu este o intrebare usoara. Sunt atat de multe schimbari prin care trebuie sa treci de la renuntarea la fumat la simplificarea vietii tale, la a reduce datoriile si multe, multe altele. Si toate iti schimba viata si toate par importante. Dar daca trebuie sa alegi unul sau doua, atunci trebuie sa vezi exact ce este important pentru tine. Si sa alegi acele obiceiuri care iti imbunatatesc viata exact asa cum iti doresti. Si daca urmezi un plan prestabilit atunci iti vei dezvolta obiceiurile respective foarte usor.

Cum sa iti dezvolti obiceiurile. Iata aici pasii de baza:

 • Fa o incercare de 30 de zile, concentrandu-te pe un singur obicei.
 • Scrie obiectivul tau pe o bucata de hartie impreuna cu motivatia ta, obstacolele si strategiile pentru a le depasi.
 • Ia-ti un angajament total intr-un mod public.
 • Inregistreaza-ti progresele.
 • Ramai responsabil public – raporteaza progresul tau in fiecare zi.
 • Trebuie sa ai un suport atunci cand te clatini – fie in lumea reala sau online.
 • Recompenseaza fiecare mic succes.
 • Daca esuezi, trebuie sa iti dai seama unde anume ai gresit. Planifica si incearca din nou.

Cele 7 mici obiceiuri care iti pot schimba radical viata:

 1. Dezvolta gandirea pozitiva. Acesta este obiceiul cheie care te va ajuta sa iti formezi celelalte obiceiuri importante. Desigur, gandirea pozitiva nu va duce de una singura catre succes, dar in mod sigur te va motiva foarte mult sa faci celelalte lucruri care sunt necesare. Concentreaza-te in primul rand pe acest obicei si iti va fi mult mai usor cu celelalte obiceiuri. Incepe prin a deveni mai constient de gandurile negative si incet incearca sa le elimini.
 2. Exercitiile fizice. Acestea te fac sa te simti bine si mult mai increzator. Acest lucru duce catre un succes mai mare cu alte schimbari pozitive. Intareste obiceiul de gandire pozitiva – trebuie sa gandesti pozitiv pentru a putea sustine exercitiile. Exercitiile fizice elimina stresul si iti da timp sa te gandesti. Si acest lucru duce la o stare mentala mult mai buna. Iti ajuta creativitatea.
 3. O singura sarcina. Opusul operatiunilor multiple este de asemenea important pentru schimbarea vietii tale. Vei fi mai eficient cu sarcinile tale si vei face mult mai multe. Este greu sa realizezi lucruri importante daca in mod constant schimbi sarcinile si esti distras de alte lucruri urgente. Vei fi mai putin stresat si mai fericit pe parcursul zilei daca te concentrezi pe o singura sarcina pe rand.
 4. Concentreaza-te pe un singur obiectiv. La fel cum a te concentra pe o singura sarcina este mult mai eficient si a te concentra pe un singur obicei este mai eficient. La fel si concentrarea pe un singur obiectiv. Concentrarea pe un singur obiectiv este cel mai puternic mod de a-ti realiza obiectivele. Cand incerci sa executi mai multe obiective deodata iti raspandesti concentrarea si energia – doua componente critice pentru realizarea obiectivelor. Ce se intampla daca ai 5 obiective pe care vrei sa le realizezi? Alege unul pe care sa te concentrezi. Alege o actiune pe care o poti face azi. Continua sa faci acest lucru pana cand obiectivul este indeplinit. Apoi dupa ce obiectivul tau a fost realizat treci la urmatorul obiectiv.
 5. Elimina lucrurile care nu sunt esentiale. In primul rand identifica esentialul – lucrurile din viata ta care sunt cele mai importante pentru tine. Apoi elimina restul. Acest lucru simplifica totul si iti lasa spatiu sa te concentrezi pe esential. Acest proces functioneaza cu orice – cu viata in general, cu proiectele de la munca, cu emailurile si alte tipuri de comunicare. Acest lucru iti va schimba viata deoarece te va ajuta sa simplifici totul, sa te concentrezi pe ceea ce este important si sa iti construiesti viata pe care ti-o doresti.
 6. Bunatatea. Da, bunatatea este un obicei. Si poate fi cultivat. Concentreaza-te pe acesta in fiecare zi timp de o luna si vei vedea o schimbare profunda in viata ta. Te vei simti mai bine cu tine insuti ca persoana. Vei vedea persoanele reactionand diferit si te vor trata mai bine pe termen lung. Este karma. Cum iti dezvolti obiceiul de bunatate? In primul rand, fa un obiectiv din a face ceva dragut pentru cineva in fiecare zi. In al doilea rand, de fiecare data cand interactionezi cu o persoana incearca sa fii dragut, sa fii prietenos, sa fii plin de compasiune. In al treilea rand, incearca sa treci dincolo de gesturile mici de bunatate spre acte la scara mai mare. Compasiune si voluntariat pentru a ajuta acele persoane care au nevoie.
 7. Rutina zilnica. A crea o rutina zilnica poate face o mare diferenta in viata ta. Cea mai buna rutina este cea de la inceputul si sfarsitul zilei, atat in zilele tale lucrative cat si in zilele tale libere. Acest lucru inseamna sa iti dezvolti o rutina pentru atunci cand te trezesti, pentru cand incepi sa lucrezi, pentru cand iti termini ziua de lucru si pentru sfarsitul serilor tale. Cum iti va schimba viata? Te va ajuta sa ai un inceput de zi foarte bun si sa iti termini zilele prin a te pregati pentru urmatoarea zi. Te va ajuta sa iti inradacinezi obiceiurile de productivitate pe care le doresti in viata de zi cu zi. Te va ajuta sa te concentrezi pe ceea ce este important, nu doar pe lucrurile de moment. Te va ajuta sa te asiguri ca vei face toate acele lucruri care vrei cu adevarat sa le faci in fiecare zi. Si acest lucru poate insemna foarte mult.

Leave a Reply