7 Moduri puternice de a profita cat mai mult de fiecare situatie

Orice alegi sa fie concentrarea ta principala in viata, acest lucru vei primi. Daca tinjesti dupa bani, faima si adulatie atunci vei actiona pentru a le realiza. Si in cele din urma le vei dobandi. Daca vrei sa iti faci viata mai simpla, mai eficienta si mai productiva atunci iti vei trai viata intr-un mod care te va conduce la aceste lucruri. Daca vrei doar o viata linistita, departe de lume atunci o vei gasi. Si acest lucru ridica o idee interesanta. Atunci cand stai sa analizezi lucrurile exista doar un singur lucru pe care il poti cu adevarat controla si acesta este – intentia ta. Care sunt intentiile pe care le ai pentru viata ta? Spre ce obiective tinzi in fiecare zi? Ce faci cu viata ta? Spre ce anume aspiri?

Sunt intrebari extrem de importante pe care trebuie sa ti le pui si nu vei gasi raspunsuri usoare. Trebuie intotdeauna sa iti supraveghezi intentiile. In fiecare situatie intreaba-te „ ce anume vreau sa obtin din acest lucru?” Controleaza-ti intentiile si concentrarea si vei fi stapanul vietii tale.

Iata 7 moduri puternice prin care ai sa obtii maximul din fiecare situatie:

  1. In fiecare situatie intreaba-te: ce vreau sa obtin din aceasta situatie?” Trebuie sa stii care iti este tinta. Trebuie sa stii ce anume ai de gand sa incerci si cum se va incheia situatia respectiva si vei fi capabil sa iti realizezi obiectivul mult mai usor  si cu putin stres.
  2. Nu presupune ce este mai rau despre persoane. Daca cauti defecte in partenerul/a de viata sau te astepti sa te insele il/o vei indeparta. Si va deveni foarte posibil ca ceea ce te astepti sa se intample, sa se intample. Daca te astepti ca prietenii sa te tradeze atunci ii vei forta oarecum sa o faca. Incearca sa vezi partile bune ale oamenilor si trateaza-i asa cum doresti sa fii tratat.
  3. Respecta pe toata lumea. Nu doar persoanele care iti plac sau cele cu care te intelegi bine, dar pe toata lumea. Iarta persoanele care ti-au gresit. Ajuta persoanele care nu te-au ajutat la randul lor. Intinde o mana persoanelor care stii ca te vor rani. Fa-ti timp pentru persoanele din viata ta. Vei fi uimit de diferenta pe care o face aceasta atitudine fata de viata.
  4. Pleaca atunci cand esti furios. Daca esti nervos nu vei putea sa gandesti cu claritate. Acorda-ti ceva timp pentru a te calma apoi intoarce-te si priveste motivul pentru care te-ai enervat. Adu-ti aminte ca si cealalta persoana probabil este suparata si apoi incearca sa vezi situatia din punctule ei de vedere. Respecta intotdeauna punctul de vedere al persoanelor si lasa-le sa isi exprime opiniile. In acest fel este mult mai probabil sa faca acelasi lucru pentru tine.
  5. Incetineste ritmul. Traim intr-o lume in care suntem obisnuiti sa obtinem satisfactie instantanee la orice dorinta. Dar unele lucruri au nevoie de timp pentru a se realiza si trebuie sa le acorzi acest timp. Lasa-le sa vina cand sunt gata. Intre timp poti sa cauti sa vezi daca ceea ce astepti este ceva ce iti doresti cu adevarat.
  6. Spune altor persoane spre ce anume tintesti. Daca alte persoane stiu ce anume incerci sa faci, care este concentrarea ta, atunci in primul rand pot fi capabile sa te ajute si in al doilea rand te pot motiva si ambitiona.
  7. Stapaneste-ti actiunile. Daca gresesti admite acest lucru fata de tine. A scapa o situatie de sub control este in regula, atat timp cat faci tot posibilul pentru a reveni la calea corecta. Nu este vorba despre a face un salt mare catre perfectiune, dar mai degraba schimbari mici in fiecare zi pana cand vei ajunge la destinatie.

Leave a Reply