7 Moduri de a fi mai productiv

Cateodata trebuie sa devii dezorientat pentru a putea duce lucrurile la bun sfarsit. Daca lucrezi la o carte, lansezi o afacere sau incerci sa schimbi o anumita parte din viata ta, probabil intelegi despre ce este vorba. Beneficiile de a fi concentrat pe un singur lucru poate ca nu este cel mai original subiect. Cu totii stim ca atunci cand suntem foarte concentrati facem progrese notabile in lucrurile importante. Ceea ce lipseste insa este un sfat bun despre cum sa ramai concentrat pe un singur lucru. Este perfect in ordine sa devii dezorientat pentru scurte perioade de timp, pentru a putea duce la bun sfarsit un proiect important. Este un pas crucial catre succes. Tehnicile de mai jos te pot ajuta foarte mult daca le aplici pe perioade scurte de timp. Si sunt esentiale pentru scurte explozii productive:

  1. Imbratiseaza dezechilibrul. Cu totii ne dorim echilibru in viata noastra, dar cateodata ne impiedica sa facem lucrurile care sunt cu adevarat importante. Cateodata pentru a fi eficient trebuie sa fii cufundat complet in ceea ce faci. Si pentru a face acest lucru trebuie sa imbratisezi nebunia echilibrului din viata si sa devii consumat de munca ta. Aceasta este o strategie pentru perioade scurte de timp.
  2. Fii incredibil de instabil. Acest lucru probabil ca nu va fi usor de acceptat, dar daca lucrezi la un proiect cu adevarat important probabil ca va trebui sa renunti la alte lucruri.Va trebui sa devii cu adevarat instabil. Probabil ca va trebui sa renunti la sedinte si sa iti cureti programul. Si sa renunti la evenimente care nu sunt importante.
  3. Dispari. Pentru a te concentra pe ceea ce este important, probabil ca va trebui sa te izolezi. Asta poate sa insemne sa te duci sa lucrezi de la o biblioteca, cafenea sau sa pui un semn cu „nu deranjati” la usa biroului. Asigura-te ca comunici tuturor persoanelor din jurul tau ca ai nevoie de o perioada de solitudine. Daca ai colegi care au obiceiul sa te deranjeze spune-le ca muncesti la un proiect important si ca trebuie sa te concentrezi. Nu este vina ta ca alte persoane nu au prioritatile stabilite.
  4. Inceteaza sa iti mai pese. A-ti pasa in majoritatea situatiilor este un lucru extrem de sanatos. Ceea ce nu este bine este cand o grija excesiva te tine departe de lucrurile care conteaza cu adevarat. Daca esti mai concentrat pe un birou curat si pe un sistem de indosariere foarte bun, probabil ca vei face mai putine lucruri pentru afacerea pe care vrei sa o incepi. Inceteaza sa iti mai faci griji pentru lucruri care nu conteaza cu adevarat.
  5. Fa un triaj fara mila. Cateodata lucrurile par importante. dar de fapt raspunzi doar la ceea ce apare in calea ta. Invata sa evaluezi ce este cu adevarat important. Si foloseste acele lucruri pentru a-ti ghida atentia. Productivitatea inseamna sa iti stapanesti atentia. Triaza atentia ta pentru a te concentra doar pe sarcinile care iti sustin tinta primara. Elimina, amana sau stocheaza restul pentru o data ulterioara.
  6. Deconecteaza-te. Inchide televizorul si Internetul. Anuleaza-ti abonamentul la cablu. Fa tot ceea ce trebuie pentru a te deconecta de la distrageri. Creeaza un spatiu de lucru minimalist care iti permite sa te concentrezi pe ceea ce conteaza.
  7. Renunta. Daca lucrezi la lansarea visurilor tale trebuie sa renunti la toate lucrurile care nu conteaza. Analizeaza toate lucrurile din viata ta care nu produc o valoare insemnata. Elimina tot ceea ce nu functioneaza si care nu produce rezultate. Vei ramane astfel doar cu lucrurile minunate.

Urmeaza aceste sfaturi cu buna stiinta si nu disparea din peisaj pentru perioade prea lungi pentru ca vei face persoanele dragi nefericite. Dar aceste unelte pot fi cu adevarat valoroase cand lucrezi la un proiect mare care necesita o concentrare majora. Deseori cand esti complet dezechilibrat si viata ta este in dezordine iti aduci aminte exact ce este echilibrul. Iti ofera un punct valid de referinta pentru a-ti gasi din nou calea corecta

Doar asigura-te ca mai dormi din cand in cand.

Leave a Reply