7 modalitati practice de a recastiga puterea de concentrare

Te-ai simtit vreodata doborat de munca? Uneori simti ca esti pierdut si cu lipsa de concentrare? Motivul este acela ca ai adunat in minte multe ganduri fara sens, si creierul nostru pur si simplu nu poate la un moment dat sa le mai suporte. De fiecare data cand ma simt confuz si cu lipsa de concentrare, imi place sa ma asez linistit si sa-mi scriu gandurile pe o hartie. Chiar ajuta sa-ti mai limpezesti gandurile! Mai jos, am adunat cateva sugestii  pe care le folosesc in viata personala, care te vor ajuta sa-ti limpezesti mintea. Poti lasa si tu cateva sugestii.

  • Sa ai mereu cu tine un carnetel personal

Si cand spun acest lucru, ma refer sa-l ai mereu cu tine. Pot sa ai cu tine orice instrument pe care-l poti folosi permanent sa pastrezi niste informatii si la care sa ai acces oricand foarte usor. De exemplu, uneori scriu cateva idei in telefonul mobil si le salvez in ciorne. Asa ca pot sa am acces oricand permanent.

  • Sa-ti faci un rezumat al saptamanii

Am fost destul de critic in trecut, dar aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa faci o revizie regulata asupra actiunilor tale. Scopul ei este acela de a identifica toate acele lipsuri, sa-ti clarifici anumite planuri, proiecte.

  • Sa-ti dezvolti viziunea pe termen lung

Orice abordare ai prefera, foloseste-o pentru a dezvolta intentiile si scopurile pe termen lung. Sa-ti limpezesti mintea nu inseamna doar sa dai la o parte proiectele si scopurile pe termen scurt. In primul rand, trebuie sa-ti stii clar ce vrei de la viata, si in al doilea rand, scrie-ti ideile pe un carnetel.

  • Dezvolta-ti sistemul de zi cu zi

Zilnic apar noi activitati in viata ta, pe care le vei aduna in minte, daca nu ai un sistem care sa le proceseze. Scrisorile ar trebui sa ajunga in cutia postala, gunoiul in cosul de gunoi, si tot asa.

  • Trebuie sa stii clar ceea ce vrei

Multe indoieli si ganduri confuze apar din cauza ca nu ai o imagine clara despre ceea ce faci si unde te indrepti. Am considerat ca ar fi bine ca vorbim despre acest fapt aici. Fie ca este vorba despre un proiect, un obiectiv sau o actiune viitoare, totusi trebuie sa stii ce faci, de ce faci astfel, cum vei indeplini aceasta actiune, si care va fi rezultatul obiectivului propus.

  • Folosirea unei liste de pornire

Lista de pornire este o lista elaborata de cuvinte cheie, intrebari si fraze, care te ajuta sa stranesti acele lipsuri, ganduri si idei din mintea ta. Ar trebui sa fie folosita in mod regulat( poate chiar facand parte din revizia saptamanii) caci este  cel mai bun instrument pe care-l poti folosi pentru a scoate in evidenta gandurile tale.

  • Fa ceva cu toate acestea

In cele din urma, nu este bine sa-ti scoti din minte toate gandurile si sa nu faci nimic cu ele. La un moment dat, vor reveni in mintea ta. Daca iti notezi gandurile pe o hartie, si nu incerci sa le si finalizezi, mintea ta nu va mai avea incredere.

 

Leave a Reply