7 Lucruri marunte care fac viata usoara

Viata poate fi in majoritatea timpului o lupta imensa. Dar viata poate parea si foarte usoara daca inveti sa inoti fara probleme, sa aluneci, sa incetezi sa te mai lupti cu valurile vietii si sa incepi sa le folosesti pentru a te propulsa inainte.

Iata cateva lucruri pe care le poti face fara sa depui un efort insemnat pentru ca viata sa ti se para mult mai usoara. Ia din aceasta lista lucrurile care te atrag:

  1. Fa mai putin. Acest lucru poate deveni o mantra a productivitatii si este contraintuitiv. Nu trebuie sa crezi in productivitate, dar mai degraba in a face lucruri importante. Alege sa faci mai putin si te vei forta sa alegi intre a face lucruri doar pentru a fi ocupat si a face lucruri cu adevarat importante. Viata devine apoi foarte usoara pe masura ce realizezi lucruri importante in timp ce esti mai putin ocupat.
  2. A avea mai putin te usureaza.  Trebuie sa incepi sa te intrebi daca ai cu adevarat nevoie de tot ceea ce posezi sau daca doar le ai din teama. Renunti la ceea ce ai in plus, astfel incat sa nu te detina lucrurile pe tine. Si apoi pe masura ce ai mai putin te vei simti mai usor. Este un sentiment minunat.
  3. Renunta la lucrurile marunte. Persoanele care se chinuie in viata deseori se lupta pentru lucrurile marunte. Devenim obsedati de lucruri care nu conteaza cu adevarat. Cream rezistenta in loc de a lasa lucrurile sa alunece pe langa noi. Elimina lucrurile mici, respira si treci catre lucruri mai importante.
  4. Curata pe masura ce inaintezi. In loc sa lasi lucrurile de curatat sa se acumuleze este mai bine sa cureti pe masura ce ai terminat cu ele. Spala farfuriile. Sterge masa dupa ce ai mancat. Sterge praful cand il observi. Prin a curata cate un pic pe rand, pe masura ce murdaresti, a curata devine o sarcina foarte usoara si nu este niciodata dificila. Si acest lucru se aplica oriunde in viata nu doar la curatenie.
  5. Fa schimbari mici, graduale. Majoritatea persoanelor sunt prea nerabdatoare pentru a urma acest sfat. Vor sa faca totul deodata. Avem atat de multe schimbari de facut, dar nu vrem sa asteptam un an pentru ca totul sa se intample. Si ca un rezultat, deseori esuam si apoi ne simtim prost cu privire la acest lucru. Sau nu incepem deloc deoarece atat de multe schimbari majore sunt intimidante si coplesitoare. Dar schimbarile mici sunt extrem de puternice si dureaza mult mai mult timp. Schimbarile graduale duc la schimbari uriase, dar incet si intr-un mod care ramane bine ancorat. Si nu necesita nici un efort.
  6. Invata sa te concentrezi pe lucrurile care conteaza. Acest lucru este sugerat in elementele de mai sus, dar este atat de important incat trebuie subliniat. A inota sau oricare alta activitate fizica este mai bine facuta doar atunci cand faci miscarea care conteaza si elimini miscarile care sunt in plus. Incepe sa devii mai eficient si mai fluid. Faci acest lucru prin a invata ceea ce conteaza si prin a a elimina activitatile superflue.
  7. Fii plin de compasiune. Acest lucru face interactiunea cu alte persoane mult mai usoara. Te face sa te simti mai bine in propria piele. Persoanele te plac mai mult si imbunatatesti vietile altor persoane. Fa fiecare interactiune cu o alta fiinta umana una in care practici compasiunea.

Leave a Reply