7 Intrebari care iti este prea frica sa le pui

De multe ori suntem prinsi in rutina de zi cu zi si nu realizam incotro ne indreptam decat cand este prea tarziu. Prea tarziu realizam ca indeplinim visurile altor persoane si ca evitam sa punem intrebarile care ne-ar putea conduce catre viata pe care ne-o dorim cu adevarat.

Iata care sunt intrebarile pe care trebuie sa ni le punem pentru a merge mereu pe calea corecta:

  1. In baza rutinei mele zilnice si a actiunilor unde ma astept sa fiu peste cinci ani? Aceasta este povestea vietii tale si tu esti singurul autor. Daca simti ca esti blocat in aceleasi imprejurimi de mult prea mult timp este momentul sa incepi un nou capitol al vietii tale. Daca nu faci nimic nu vei primi nimic. Daca faci lucrurile gresite vei primi lucruri gresite. Daca faci mereu aceleasi lucruri vei primi aceleasi lucruri. Povestea ta se schimba doar atunci cand vei face schimbari. Daca ai o idee despre cum vrei sa fie urmatorul capitol al vietii tale atunci trebuie sa faci lucruri care sa sustina acea idee. O ideea nu va face nimic daca nu faci ceva productiv cu ea. Mintea ta subconstienta stie atunci cand amani lucrurile care sunt importante pentru tine. Munca necesara pe care o tot amani cauzeaza stres, anxietate, teama si de obicei si mai multa amanare – un cerc vicios ce poate fi intrerupt doar de actiune. Progresul in viata este intotdeauna masurat de faptul ca ai luat o noua actiune.
  2. Persoanele din jurul meu ma ajuta sau imi fac rau? O mare parte din cine devii in viata are de a face cu ce tip de persoane te inconjori. Si dupa cum stii este mai bine sa fii singur decat intr-o companie proasta. Nu poti astepta sa traiesti o viata pozitiva si implinita daca te inconjori de persoane negative. Si a te distanta de aceste persoane nu este niciodata usor, dar este mult mai greu cand sunt prieteni apropiati sau membrii de familie. Oricat ar fi de greu este ceva ce trebuie sa faci. Daca cineva apropiat tie te dreneaza de putere si energie atunci fii sincer cu tine insuti. Fii bland, dar comunica punctul tau de vedere. Majoritatea problemelor in familie sau cu un prieten apropiat incep cu o comunicare defectuoasa. Trebuie sa comunici ceea ce te deranjeaza. Altfel cealalta persoana nu are cum sa stie ceea ce simti. Si in cele din urma trebuie sa te inconjori de persoane care te fac pe tine o persoana mai buna.
  3. Cum am eliminat propria fericire? In viata devii ceea ce in mod repetat gandesti. Daca gandurile tale si comportamentul nu te ajuta atunci iti fac rau. Alte persoane si evenimente exterioare te pot influenta, dar fericirea in cele din urma este o treaba din interior. Trebuie sa te deconectezi de influentele exterioare si realizarile de fericire si sa iti acorzi permisiunea de a fi fericit in fiecare moment, fara a avea nevoie de altceva. Poti sa fixezi obiective, sa muncesti din greu, sa interactionezi cu alte persoane si sa cresti, dar trebuie sa inveti sa te bucuri de calatorie, nu de destinatie. Trebuie sa realizezi ca tot ce ai sunt gandurile tale catre momentul prezent. Alegerea de a fi fericit sau nu depinde doar de tine si de cum vezi lucrurile, nu de ceea ce posezi.
  4. Ce scuze pot avea? Daca esti bun la a face scuze atunci nu vei fi niciodata bun la altceva. Indiferent de obstacolele pe care le intalnesti, adevaratul lucru care sta intre tine si ceea ce iti doresti sunt scuzele pe care continui sa ti le spui atunci cand nu ajungi la lucrul respectiv. Cand ceva este prioritar atunci este facut. Punct. Poti sa faci scuze. Poti sa incerci sa astepti momentul perfect, dar nu vei ajunge nicaieri. Pentru a ajunge la ce iti doresti trebuie sa incepi sa faci, sa executi, sa actionezi.
  5. De ce greseli imi este cel mai frica? Cand iti gasesti calea si stii ce trebuie sa faci nu trebuie sa iti fie teama. Trebuie sa gasesti curajul de a face greseli. Greselile duc la dezamagire si infrangere pe termen scurt, dar de asemenea te invata ceea ce trebuie sa stii pe termen lung. Greselile sunt uneltele pe care viata le foloseste pentru a ne arata drumul inainte. Cand privesti inapoi la viata ta realizezi ca foarte multe din temerile tale au fost nefondate.
  6. Cum mi-au scazut increderea respingerile din trecut? A nu crede ca poti este una dintre cele mai mari capcane dintre toate. Daca nu iti cunosti propria maretie, nu vei incerca nimic maret. De foarte multe ori lasam respingerile din trecut sa ne dicteze miscarile pe care le facem de acum incolo. Dar aceste respingeri nu inseamna ca nu suntem suficienti de buni. Inseamna ca alte persoane sau circumstante au esuat in a se alinia cu ceea ce avem de oferit. Inseamna ca avem mai mult timp pentru a ne imbunatati. Sa construim ideile noastre, sa ne perfectionam in ceea ce iubim sa facem. Nu lasa vechile respingeri sa ramana vesnic in mintea ta.
  7. Cand s-a dezechilibrat viata mea atat de mult?  Fii harnic si angajat in ceea ce incerci sa realizezi, dar de asemenea asigura-te ca ai timp pentru placeri si explorari in alte arii din viata ta. Nu este suficient sa ai succes la un obiectiv specific sau sa cuceresti o arie anume de expertiza. Trebuie de asemenea sa faci parte din diferitele si frumoasele dimensiuni ale vietii acum cand poti, cand inca mai este timp. Ridica-ti capul din munca ta din cand in cand si fa o plimbare lunga, tine-te de mana cu persoana iubita, du-te la pescuit, petrece timp cu prietenii, inoata, stai la soare, incearca ceva nou, mediteaza sau stai in liniste pentru o perioada si admira toata frumusetea din jurul tau. Cu alte cuvinte gaseste echilibrul. Mentine-ti mintea alerta, corpul activ si relatiile tale hranite. Fa aceste lucruri si ceea ce iti doresti cel mai mult in viata va veni in mod natural. Viata este plina de intrebari la care nu s-a raspuns, dar a avea curajul de a pune suficiente intrebari corecte duce in cele din urma catre a te intelege cat mai bine pe tine si scopul tau in viata.

Leave a Reply