7 alegeri proaste pe care le facem prea des

„ Devenim ceea ce in mod repetat facem.”- Aristotel

Ai obosit facand fata aceluiasi tip de suferita mereu? Daca acesta este cazul atunci este momentul sa renunti la cateva obiceiuri proaste. Este timpul sa inveti din greselile tale decat sa le lasi sa te cucereasca. Este momentul sa elimini obiceiurile care te-au mentinut pe loc. Inceteaza sa iti mai negi sansa la o viata mai buna. Cand incetezi sa faci lucrurile gresite, lucruri bune incep sa se intample. Ia urmatoarele obiceiuri si schimba-le radical:

  1. A mentine presiunii gandurilor tale in interiorul tau. Chiar daca cineva te cunoaste de o viata este imposibil sa stie exact ceea ce simti si ce gandesti. Nu poate simti ceva in locul tau si nu stie cum proceseaza mintea ta gandurile. Poate investi toata energia pe parcursul intregii vieti intr-o incercare de a ajunge la intelegere, dar in cele din urma nu va ajunge la rezultatul dorit. Tocmai din acest motiv trebuie sa te deschizi mai mult. Si sa spui ce ai in gand unui confidant ce te sustine si te asculta fara sa te judece. Doar atunci va avea o privire scurta in sufletul tau. Doar atunci vei simti ca scade in intensitate presiunea gandurilor tale. Daca te simti extrem de stresat sau chiar un pic deprimat atunci foarte probabil ca te vei simti singur. Este vital sa vorbesti cu cineva ce te poate intelege, fie ca este vorba despre consoarta ta, un membru de familie, un terapeut sau doar un prieten apropiat. Foarte multe persoane sufera in tacere si cred ca sunt o povara pentru alte persoane daca isi impartasesc gandurile. Dar sanatatea ta mentala este vitala si toata lumea are nevoie de ajutor si de o ureche care sa ii asculte.
  2. A-ti impune standarde imposibile. Fii corect cu tine insuti. Perfectiunea este o capcana. Asteptarile tale trebuie sa se extinda si sa se contracte pe masura ce circumstantele din viata ta se schimba. Invata sa iti acorzi o pauza. Fii in regula cu a nu fi capabil sa traiesti la standarde imposibile. Intotdeauna vei fi perfect imperfect exact asa cum esti tu. Elimina viziunea ta de cum ar trebui sa fie lucrurile astfel incat sa poti vedea toate posibilitatile din fata ta. A incerca sa fii perfect este un exercitiu in inutilitate. Ceea ce exista este o serie continua de momente imperfecte, de infinite posibilitati si oportunitati cu care poti face tot ceea ce iti doresti.
  3. A te deplasa mereu. Cand devii prins in aglomeratia rutinei de zi cu zi pierzi conexiuni cu persoanele importante din viata ta si cu tine insuti. Ajungi sa iti umpli toate orele zilei si te pacalesti singur ca esti relaxat cand de fapt alergi de la un lucru la urmatorul. Relaxarea este cheia recuperarii mentale si fizice. A te opri pentru o perioada si a te relaxa cand simti ca lucrurile iti scapa de sub control iti va permite gradual sa te simti energic. Si iti va permite sa te reconectezi cu interiorul tau si cu persoanele care conteaza cel mai mult pentru tine. Cum te relaxezi? Sunt multe moduri, dar fundamentul tuturor este respiratia concentrata. Respiratia ta este puntea dintre circumstantele vietii si constiinta ta. Uneste corpul si gandurile tale. Doar respira, fii prezent si fa tot ceea ce poti cu ce ai in fata ta.
  4. A nu schimba nimic, dar a astepta rezultate diferite. Se spune ca definita nebunii este sa faci mereu acelasi lucru, dar sa astepti rezultate diferite. Daca vrei sa te imbunatatesti trebuie sa incerci lucruri noi pentru a vedea ce functioneaza si ce nu. Daca continui sa faci aceleasi lucruri vei primi mereu aceleasi rezultate. Schimbarea trebuie invocata si implementata. Inspiratia este extraordinara, dar trebuie intalnita de actiunea dedicata. Diferenta dintre ceea ce este imposibil si ceea ce este posibil pentru tine se afla in ceea ce faci si cat esti de determinat. Deseori diferenta dintre o persoana de succes si o persoana care se chinuie sa implemeteze schimbari pozitive nu sunt unele abilitati superioare, dar curajul de a paria pe o idee, de a-ti asuma un risc calculat si de a face pasi in acea directie.
  5. Amanarea si apoi executarea a 99 de lucruri deodata. Iti planifici zilele? Te trezesti stiind ceea ce vrei sa realizezi? Daca nu, atunci poate este timpul sa incepi sa planifici. Modul cum iti petreci timpul te defineste. Nu ajungi sa alegi cand vei muri, poti decide doar cum vei trai chiar acum. A planifica nu trebuie sa fie un proces lung si plictisitor – poate fi doar 60 de secunde de planificare. In fiecare seara gandeste-te la cateva lucruri mici pe care vrei sa le realizezi maine si scrie-le pe o hartie. Cand te trezesti a doua zi revizuieste lista inainte de a face altceva si fa primul pas. Adu-ti aminte ca avem doar doua solutii atunci cand ne trezim dimineata – fie ne punem inapoi la somn si visam sau ne trezim si ne urmam visurile. Orice iti doresti sa realizezi este momentul sa te pui in miscare.
  6. A ignora persoanele pe care le iubesti. Cand viata este foarte aglomerata este usor sa pui persoanele importante in plan secund deoarece stii ca te vor astepta. Dar adevarul este ca relatiile tale importante ar trebui sa fie in prim plan pe lista ta de prioritati. Prea des nu realizam ceea ce avem decat atunci cand le pierdem. Prea des ranim persoanele apropiate noua prin a lasa lucrurile mai putin importante sa aiba precedenta asupra lor in fiecare zi. Apreciaza ceea ce ai, cine te iubeste si cine este importat pentru tine.
  7. A ignora nevoile corpului tau. Corpul uman este singura masinarie care nu are piese de schimb (doar daca nu le imprumuti de la cineva in cazuri extreme) asa ca ai grija de corpul tau. Fa exercitii fizice pentru a fi in forma nu pentru a fi slab. Mananca pentru a te hrani. Si intotdeauna ignora persoanele care au o influenta negativa asupra ta. A ramane in forma este cel mai simplu lucru pe care persoanele il pot face. Grasimea corporala este dictata de ceea ce manaci si de activitatea de care o ai. Daca esti supraponderal atunci in mod sigur mananci mult din ceea ce nu trebuie si nu faci suficiente activitati fizice. De asemenea trebuie sa tii minte ca si creierul tau face parte din corpul uman. Creierul uman are aproximativ 2% din greutatea ta corporala si totusi consuma 20% din oxigenul si nutrientii pe care corpul ii primeste. Asa ca, are sens sa iti hranesti organismul cu alimente sanatoase si sa iti mentii nivelul de oxigen din sange cat mai mare prin exercitii fizice regulate. Cu totii facem alegeri, dar in cele din urma alegerile noastre ne fac pe noi.  Asa ca nu te teme sa faci schimbarile necesare si sa incepi din nou.

Chiar acum ai o noua oportunitate de a alege diferit si de a construi ceea ce iti doresti cu adevarat.

Leave a Reply