6 Modalitati eficiente de a combate plictiseala

De ce marea majoritatea continuturilor care devin populare pe retelele de socializare sunt in mod inerent negative, care induc  teama si nu au nici un scop in natura? Probabil ca un astfel de articol stimuleaza conversatii si opinii, in marea lor majoritate fara nici un sens, din cauza unui singur lucru: plictiseala. De ce altfel ar vota persoanele pe internet asemanari sau deosebiri dintre personaje fara valoare? Si aceasta realitate este nefericita, deoarece exista atat de multe continuturi pozitive in aceasta lume a „retelelor de conectivitate”. Informatii care pot genera schimbari majore in lume. Si totusi acestea sunt ingropate intr-o mare de nonsens. Plictiseala nu domina doar cultura noastra online, dar de asemeni actioneaza ca o gaura neagra silentioasa. Aceasta elimina entuziasmul si motivatia din viata noastra.

Iata 6 practici excelente pentru a face fata in mod eficient plictiselii, atunci cand apare in viata ta:

  1. Recunoaste plictiseala. Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand apare plictiseala este sa devii constient de prezenta ei. Cat de des actiunile tale deviaza fara a-ti da seama in directia activitatilor non-productive? In loc sa contribui la problema devin-o parte din solutie si stai in liniste cu plictiseala ta. In loc sa iei actiuni neglijente, nu inteprinde nici o actiune.  In cele din urma vei incepe sa actionezi din nou, dar cu o constientizare mai mare si acesta este un lucru bun.
  2. Inconjoara-te de persoane care actioneaza. Plictiseala este dependenta. Si cand te inconjori de persoane care sunt in mod continuu angajate in activitati inconstiente  ai tendinta  sa actionezi la fel. Recunoaste cu cine umbli si cu cine esti conectat in activitatile tale online. Sunt foarte multe persoane care fac munca semnificativa si benefica, persoane care sunt parte din solutie. Si poate deveni la fel de dependent sa te inconjori de persoane de aceasta natura.
  3. Alterneaza intre a citi si a scrie. Multe persoane citesc atunci cand sunt plictisite. Desi este in mod sigur eficient poate deveni un remediu compulsiv de a scapa din lumea reala. Crearea obiceiului de a alterna scrisul si cititul este un mijloc mult mai eficient pentru a elimina plicitseala. Incepe sa mentii un jurnal si scrie despre experientele tale. Sau fii ultra-creativ si incepe sa scrii fictiune.
  4. Fii irational. Motivul principal pentru care plictiseala a devenit atat de extinsa in cultura noastra este ca persoanele au devenit prea rationale. Atat de multa planificare, gandire, contemplare, etc…devine plictisitoare. Fa un obiectiv din a actiona irational macar o data pe saptamana. Atat timp cat nu ranesti alte persoane cu actiunile tale irationale, acest exercitiu  iti poate transforma viata. Adu-ti aminte ca plictiseala este acesta gaura neagra care absoarbe tot entuziasmul si iti rapeste sentimentul de a te simti in viata. In fiecare moment realizeaza ca tu ai abilitatea de a transforma plictiseala in bucurie. Si a actiona irational este un pas important in directia corecta.
  5. Conecteaza-te cu un prieten vechi. Nu exista nimic mai inspirat decat sa auzi vesti de la un prieten vechi cu care nu ai mai vorbit de mult. Conversatia de obicei se lungeste. Face mintea sa lucreze in maniere diferite si rareori te plictisesti. Acest exercitiu te poate ajuta sa realizezi ca exista o conexiune sacra intre toate fiintele umane… ceva ce este foarte usor uitat atunci cand intervine plictiseala. In plus vei ajunge in mod sigur la cateva pepite de motivatie, in timpul acestei conversatii. Si poti descoperi ca simplul fapt de a fi cu o alta persoana poate fi o experienta  extraordinara.

Iesi afara si bucura-te de natura. Nu exista nimic plictisitor in activitatile facute in natura. Te simti plictisit? Iesi afara si observa pasarile din copaci sau pur si simplu smulge un manunchi de iarba si observa pamantul din mainile tale. Cum putem fi plictisiti cand exista atat de multa frumusete naturala in jurul nostru? Vorbim foarte mult despre natura si avem intelectul pentru a o intelege, dar majoritatea dintre noi inca nu o apreciem la adevarata valoare. Da, internetul poate fi foarte excitant, dar nu poate inlocui minunile naturale din jurul nostru.

Leave a Reply