5 Moduri de a obtine tot ce ai nevoie cu adevarat

Prea des devenim atat de preocupati de ceea ce nu putem avea incat nu ne gandim suficient daca dorim acele lucruri cu adevarat sau si mai important daca avem cu adevarat nevoie de ele. De obicei avem nevoie de mult mai putin decat credem pentru a fi fericiti si a avea succes in viata. Iata cum sa traiesti in asa o maniera incat sa primesti mereu ce ai nevoie cu adevarat.

 1. Deschide usa infinitelor posibilitati prin a ajuta alte persoane. Poti sa obtii aproape orice ai nevoie in viata daca pur si simplu ajuti suficiente persoane din jurul tau sa primeasca ce au nevoie. Cea mai prolifica munca se gaseste in provocarea de a ajuta o persoana ce are mai putine decat tine. Este unul dintre paradoxurile vietii. Cand ajuti alte persoane ajungi sa ai aceleasi beneficii sau poate chiar mai multe decat persoanele pe care le-ai ajutat. Daca te simti blocat in viata ta deoarece ti-ai pierdut directia schimba-ti concentrarea de la circumstantele tale la circumstantele persoanelor din jurul tau. Viata este un cerc – ceea e oferi vei primi in cele din urma. Din moment ce atat de multe persoane vor sa se ajute doar pe ele, cand cauti cu adevarat sa ajuti alte persoane sa realizeze ceea ce isi doresc atunci iti vor observa prezenta. Aceste persoane te vor ajuta la randul lor ca tu sa ajungi la ceea ce iti doresti si la ce ai nevoie. Traieste astfel incat viata ta sa nu fie definita de ceea ce ai realizat, dar prin ceea ce ai daruit.
 2. Dedica timp muncii insemnate. Cand sunt lipsite de pasiune si munca insemnata persoanele isi pierd motivul de a trai, devin pierdute si frenetice. O viata implinita este traita daca lasi interesele si pasiunile tale sa te poarte inainte si apoi sa te pierzi in calatorie. La fel cum corpul tau raspunde la nutrientii corecti, inima, mintea si spiritul tau au de asemenea nevoie de nutritie. Esti capabil sa obtii aceasta hrana atunci cand executi munca insemnata. Si asta deoarece cand te pierzi cu adevarat in ceva ce te impresioneaza, in cele din urma te vei identifica cu aceasta. Nu renunta niciodata la acele lucruri care iti fac inima sa tresalte. O fiinta umana condusa de pasiune este intotdeauna mai puternica decat realitatea din acel moment. Exprima-ti iubirea. Traieste-ti adevarul. Impartaseste entuziasmul. Actioneaza catre obiective insemnate. Mergi pe calea ta. Imbratiseaza-ti darurile. Lucreaza la ceva ce merita sa fie amintit.
 3. Fii dispus sa fii vulnerabil. Ce se intampla cand persoanele isi deschid inimile si mintile? Ele experimenteaza. Iubesc. Invata. Cresc. Si asta este vulnerabilitatea – deschiderea catre posibilitati. Iubirea este vulnerabilitate. Riscul de a fi vulnerabil este pretul pentru a te deschide catre frumusete si oportunitate. A fi vulnerabil nu este despre a arata parti din tine ce sunt slefuite. Este despre a arata partile neslefuite pe care ai vrea sa le tii ascunse de lume. Inseamna sa te expui in totalitate. Inseamna sa privesti lumea cu o inima deschisa si onesta. Din moment ce iubirea si fericirea sunt nascute din dorinta de a fi vulnerabil, de a fi deschis catre ceva minunat ce iti poate fi luat in orice moment, tu trebuie sa accepti aceste lucruri. Deoarece cand te ascunzi de vulnerabilitate automatic te ascunzi de tot ceea ce se merita sa obtii in viata. Fii vulnerabil. Permite-ti sa simti, sa fii deschis si autentic. Onestitatea si curajul nu sunt intotdeauna cele mai usoare alegeri, dar nu sunt niciodata cele gresite.
 4. Pune-ti intrebarile corecte. Inceteaza sa mai cauti raspunsuri in exteriorul tau. Incepe sa iti pui intrebarile corecte. Daca continui sa iti pui intrebarile gresite, nu vei obtine niciodata raspunsurile care ti-ar place. Intrebarile la care esti expus in mod regulat au o influenta puternica in directia pe care viata ta o ia. Si intrebarile pe care le auzi cel mai des vin direct de la tine. Ce intrebari iti pui? Te ajuta sa te intelegi mai bine? In viata trebuie sa iti creezi propria dragoste, sa iti definesti propriul tel si sa iti urmezi propria ispiratie. Acest proces incepe in interiorul tau. Si principalele intrebari pe care trebuie sa ti le pui sunt urmatoarele:
  • „  Cine sunt?”
  • „  De ce am nevoie?”
  • „  Cum functionez cel mai bine?”
  • „  Ce anume trebuie sa dau?”
  • „  Care este urmatorul pas pe care trebuie sa il fac chiar acum?”
 5. Fa cativa mici pasi inainte in fiecare zi. Oricare ar fi dorinta ta in viata, fa cate un pas mic in fiecare zi. Nu construi munti in mintea ta. Nu incerca sa cuceresti lumea dintr-o data. Cand cauti gratificari imediate faci viata dureroasa si frustranta. Cand alegi in schimb sa tratezi fiecare moment ca pe o oportunitate de a face investitii mici si pozitive in momentul prezent, recompensa vine in mod natural. Chiar daca fiecare efort individual din fiecare moment poate parea ca are un impact nesemnificativ atunci cand il faci, la un moment dat te uiti inapoi si realizezi impactul imens pe care aceste momente il creeaza odata ce sunt adunate impreuna. Prin a te misca cu un pas sustinut vei fi capabil sa continui sa te misti inainte cat timp este nevoie pentru a ajunge acolo unde ai nevoie sa ajungi. Fa un pas acum si apoi un altul si continua sa pasesti. Tu esti responsabil daca primesti ceea ce ai nevoie in viata. Totul se rezuma la actiunile tale in momentul prezent. Tu trebuie sa alegi, fie actiune si rezultat sau inactiune si scuze. Poate ca nu ai chef sa faci un pas chiar acum si este in regula. Fa o pauza, odihneste-te si apoi fa un alt pas cat mai curand posibil. Trebuie sa stii ca durerea disciplinei si persistentei este mai mica decat durerea regretului. Nimeni nu a dat totul pentru nevoile lui si apoi a regretat.

Leave a Reply