5 Convingeri false ce te tin pe loc

Pe parcursul anilor ai creat un set de convingeri in mintea ta ce crezi ca sunt adevarate. Unele sunt intr-adevar adevarate si te ajuta in timp ce altele te-au inselat complet. Aceste convingeri false ti-au sabotat potentialul si te-au tinut departe de viata pe care esti capabil sa o traiesti.

Iata cinci astfel de convingeri la care trebuie sa fii atent:

  1. Viata imi datoreaza ceva. Doar pentru ca esti viu nu inseamna ca viata iti va darui totul pe o tava de argint. Viata nu devine mai buna de una singura. Nu este precum a zbura cu avionul prin turbulente. Viata nu se imbunatateste daca iti pui centura de siguranta si astepti. Din pacate foarte multe persoane asteapta ca o viata extraordinara sa vina la ele in mod automat. Cred ca va veni luna viitoare sau anul viitor. Asa ca, continua sa aiba aceleasi ganduri si sa faca aceleasi lucruri doar asteptand acea zi cand viata lor va fi mai buna. Vin de la munca isi incalzesc cina la microunde si apoi stau pe canapea si se uita la TV. Intra pe Internet si isi petrec intreaga seara fara sa faca nimic. Continua sa spere si sa se roage pentru o schimbare fara a lua vreo actiune. Daca continui sa crezi ca viata in mod automat se va imbunatati vei pierde multi ani din viata ta intr-o stare de dezamagire. Depinde de tine sa decizi cum vrei sa fie. Tu esti cel care determina calitatea vietii tale. Nu persoanele din jurul tau, seful tau, guvernul, etc. Daca esti serios in a fi sanatos, bogat, de succes, respectat si iubit atunci trebuie sa faci ceva cu privire la aceste lucruri.
  2. Universul este impotriva mea. Pare ca viata a mers prost pentru tine in toate modurile imaginabile. Nu stii de ce alte persoane au succes si sunt fericite dar tu nu esti. Crezi ca universul lucreaza cumva impotriva ta. Adevarul este ca universului nu ii pasa de tine. Nu este impotriva ta. Nu esti blestemat. Nu ai o karma negativa ce te urmareste peste tot. De ce ar alege universul ca tu sa fii cel ghinionist? Cu totii ne nastem cu sansa de a trai o viata plina si fericita. Depinde de tine cum folosesti resursele pe care universul ti le-a daruit – cele pe care le ai chiar acum in interiorul tau. Daca ai o perioada ghinionista este deoarece ti-ai ales propria realitate cu gandurile pe care le ai si cu actiunile pe care le iei sau pe care nu le iei. Daca universul ar alege parti favorite atunci cei saraci ar ramane mereu saraci iar cei bogati ar ramane bogati. Si evident acest lucru nu este adevarat. Daca vrei sa fii fericit si sa ai succes trebuie sa iti creezi propriile oportunitati pentru fericire.
  3. Sunt blocat in situatia curenta a vietii mele. Fiintele umane sunt singurele creaturi de pe planeta ce pot alege sa isi schimbe situatia in viata in orice moment. Deseori singura problema este ca teama de schimbare ne mentine pe loc. Scuzele continua sa se adune. Iti aduci aminte doar momentele in care ai esuat si aceste amintiri te fac sa nu mai incerci inca o data. Si astfel te simti blocat in viata ta actuala. Ceea ce trebuie sa realizezi este ca viata nu este menita sa fie o linie dreapta de la punctul  A la punctul B. Viata este o serie de cotituri, suisuri si coborasuri. Ar trebuie sa arate ca o frumoasa dezordine. Aceasta arata ca te-ai schimbate pe parcursul vietii tale. Ai inceput pe o cale, dar apoi ai decis sa iti schimbi cursul – poate in multe ocazii. Asa ar trebui sa arate viata. Viata este o experienta continua de momente prezente independente si de alegeri. Asa ca, indiferent de situatia in care te gasesti chiar acum trebuie sa stii ca se poate schimba daca vrei acest lucru.
  4. Este prea tarziu sa incep din nou. Cati ani ai crede ca ai daca nu ai sti si nu ai putea sa te uiti in oglinda? Varsta este doar un numar. Ceea ce este important este cum te simti. Singurul motiv pentru care crezi ca este prea tarziu sa incepi este din cauza a ceea ce ai crescut crezand. Crezi ca ar trebui sa ai totul planificat si realizat pana ai 30, 40, 50 de ani. Cu cat inaintezi in varsta cu atat crezi ca ai mai putine oportunitati de a face ceva nou. Crezi ca trebuie sa faci totul inainte de varsta generala de pensionare de 65 de ani. Dupa aceea este timpul sa stai, sa lucrezi in gradina, sa te joci cu nepotii. Dar acest lucru nu este adevarat. Daca esti determinat sa faci ceva niciodata nu este prea tarziu.
  5. Altii vor crede ca ceea ce fac este prostesc. Iti faci mult prea multe griji de ce spun alte persoane. Iti este teama ca se va rade de tine. Nu vrei ca persoanele sa iti respinga ideile. Nu vrei sa arati prosteste. Dar trebuie sa realizezi ca nimic din toate aceste nu conteaza. La sfarsitul vietii tale cand vei privi inapoi vrei sa iti aduci aminte de o calatoria ce te-a facut fericit si ce te-a facut sa zambesti. Indiferent de ce cred alte persoane despre tine daca iti urmezi intuitia si faci tot ceea ce poti mai bine, fie ca pierzi sau castigi, nu vei regreta nimic.

Leave a Reply