10 sfaturi pentru a rezista in prima saptamana (de studentie)

Sunt multe sfaturi pentru studenti care sa-i faca sa invete mai mult, sa-si gestioneze mai bine banii si sa trateze cu viata sociala. Totusi, cea mai grea parte din toata povestea de a fi student, poate fi prima saptamana ca si boboc. Deci, m-am gandit ca as vrea sa las zece sfaturi care sa-ti arate cum sa te descurci si cum sa ai stapanire de sine.

Pregateste-te sa ai rabdare

Pentru tot timpul liber pe care tu l-ai avea in prima saptamana, cu siguranta vor fi momente cand va trebui sa mai astepti ca sa te inregistrezi, sa primesti legitimatia de student, sa mergi la intalnirile de prezentare si altele. Fie ajungi acolo mai devreme sau stai la coada pentru a te conversa cu diverse persoane.

Nu cheltui toti banii

Desi este foarte tentant sa-ti cheltuiesti toti banii in prima saptamana, incearca sa fii cat mai atent. Nu pare sa fie greu daca incepi astfel, caci cu siguranta nu vrei sa sfarsesti prin a fi cat mai stresat daca faci descoperire de card si daca ai diverse imprumuturi pe perioada primului semestru.

Sa nu incepi imediat sa dobandesti proaste obiceiuri

Cu siguranta se va intampla si acest fapt. Vei incepe sa mananci alimente nesanatoase, vei lasa farfuriile sa se adune mereu, vei bea mult, vei adormi tarziu si nu te vei mai prezenta la cursuri. Dar, te rog incearca sa lupti putin astfel incat sa nu reusesti sa dobandesti obiceiuri proaste inca din prima saptamana. Odata ce ti-ai insusit un obicei prost, apoi este destul de greu de indepartat.

Sa fii pregatit(a) pentru a deveni iubit/iubita

Majoritatea cuplurilor care sunt impreuna inainte de facultate, nu au rezistat decat in primul semestru (si pentru cei care spun ca relatia lor totusi a durat iar in momentul de fata sunt casatoriti, se poate spune ca sunt in minoritate). Pentru amandoi vor aparea noi sanse, oameni noi si experiente noi pe care le veti trata separat in diverse parti ale tarii. Nu voi oferi sfaturi in a va desparti inca din prima zi de facultate, ci mai degraba sa incercati sa intretineti legatura amandoi. Este greu sa te refaci dupa o despartire.

Incearca sa sa devii cat mai abordabil

Persoanele care isi fac prieteni putini pe perioada facultatii sunt aceia care nu sunt vazuti mereu si care de obicei se inchid in camera. Asadar, incearca sa iesi in evidenta! Daca mananci, sa mananci in bucatarie sau la cantina iar daca esti in camera, lasa usa deschisa ca cei care trec pe palier sa te poata saluta. Asadar, daca stai intr-un camin studentesc, primul loc unde ai vrea sa mergi este un locul comun si anume, bucataria. Toti vor avea aceeasi idee iar colegii de camera sunt de obicei primul grup de prieteni din perioada facultatii.

Incearca sa aduci spargatori de gheata

Daca ai cateva filme in camera, acestea pot sparge cu adevarat gheata. Poate cativa baieti nu ar rata sansa de juca fotbal pe calculator, mai ales daca ai si cateva beri scoase. In prima luna din viata mea de student, am adus un televizor in bucataria caminului si am dat o mica petrecere.

Du-te la cat mai multe evenimente

Aceasta se poate realiza in doua modalitati. In  primul rand, specializarea ta presupune o serie de evenimente ca sa afli exact despre ce este vorba, cine sunt profesorii, ce sali se folosesc. Este un pretext bun pentru a cunoaste persoanele implicate si astfel, iti vei inlatura indoielile si intrebarile pe care le ai in minte. In schimb, uniunea studentilor va avea multe evenimente la care poti sa participi, cum ar fi vizita unor cluburi, seri cu diverse subiecte, chestionare. Din nou, toate acestea sunt metode bune de deveni cunoscut.

Afla mai multe despre locatie

In saptamana studentilor este o buna ocazie de afla mai multe despre campus si despre ceea ce inconjoara orasul. Astfel, nu vei mai avea momente de panica cand intarzii la un curs si nu gasesti sala. Daca te plimbi putin prin oras, vei descoperi medici, dentisti, spitalul, statia de taxi-uri, noi magazine. Facultatea ar trebui sa aiba diverse mape si informatii suplimentare care sa te ajute. Din nou, este o modalitate buna pentru a scapa de indoieli si de neliniste privind diverse locuri.

Intra in diverse cluburi si echipe

Vor fi multe cluburi si echipe de sport ce isi vor prezenta interesul pentru a atrage noi membri in saptamana studentilor. Aceasta poate fi o modalitate buna de a cunoaste persoane noi cu aceleasi interese la fel ca si oameni care candva au fost studenti si care iti pot aduce informatii suplimentare. Echipele de sport sunt in general destul de bune deoarece te mentine sanatos si activ. Cu cat vei aduna mai multi prieteni cu atat mai bine. Tinerii cei mai cunoscuti pe perioada studentiei erau aceia care ofereau diverse servicii uniunii studentilor si care erau membri ai unor cluburi.

Intra in discutie cu cat mai multi oameni

Nu incerca sa pari nemultumit fata de cei din jur inca din prima saptamana. La inceput vei intra in multe discutii si poate ca la un moment dat va fi plictisitor sa intrebi 20 de persoane de unde vin, ce studii au, desi face parte din intregul proces de cunoastere. Toti se afla pe aceeasi platforma. Multi studenti nu afla care ar fi de fapt prietenii lor adevarati pe perioada studentiei.

Leave a Reply