10 Motive pentru a dezvolta abilitati tehnice

Abilitatile tehnice solide au devenit progresiv foarte importante si acest lucru nu se va schimba in curand. In timp ce calculatoarele au devenit mult mai usor de folosit in mare masura, conducerea de varf a devenit mai complicata ca niciodata. Aceasta complexitate sperie multe persoane in a dezvolta abilitatile lor tehnice.

Dar sa luam in considerare cateva motive, pentru a trece dincolo de notiunile de baza.

Iata cateva avantaje importante pe care abilitatile tehnice ti le pot oferi:

  1. Bucura-te de o plata semnificativ mai mare pentru munca ta – fie ca esti un angajat sau un liber profesionist, abilitati tehnice solide iti permit sa ai un avantaj in fata tehnologiei si acel avantaj plateste. Cu cat intelegi mai bine tehnologia pe care o folosesti, cu atat vei extrage eficient mai multa valoare din ea. Persoanele isi deschid bucuroase portofelele, pentru a plati persoanele cu abilitati tehnice ce se cer pe piata.
  2. Economisesti bani – vei economisi bani de fiecare data cand vei putea rezolva o problema tehnica de unul singur, in loc sa angajezi pe cineva cu un tarif excesiv. Si astfel poti economisi o suma substantiala in timp. Poti de asemeni sa economisesti bani, profitand de solutii de inalta tehnologie la pret redus.
  3. Economisesti timp – vei economisi timp prin rezolvarea rapida a problemelor tehnice, in loc sa fii confuz cu privire la ceea ce este de facut. Exista multe probleme tehnice ce duc in eroare incepatorii, dar care necesita o solutionare rapida de la cineva cu abilitati tehnice adecvate. Ignoranta poate fi foarte scumpa.
  4. Prevenirea problemelor – vei preveni probleme inainte ca acestea sa apara, prin mentinerea inteligenta si prin actualizarea tehnologiei tale. Chiar si o abilitate simpla, precum a-ti pastra driverele la zi, poate preveni probleme de compatibilitate, in special daca joci jocuri pe calculator.
  5. Reduce frustrarea – tehnologia nu este foarte frustranta, atunci cand intelegi cum functioneaza. O lipsa a intelegerii acesteia este frustranta. Daca ceva se strica si stii cum si de ce s-a stricat, atunci este doar un fapt de rezolvat mai degraba decat o cruzime divina.
  6. Faci cumparaturi inteligente in materie de tehnologie –  din moment ce tehnologia se depreciaza destul de rapid si din moment ce calitatea componentelor poate varia, a sti cum sa cumperi valoare majora la un pret bun este o abilitate foarte practica. Cunostinte tehnice decente te pot ajuta sa localizezi acele locuri, unde gasesti cel mai bun raport calitate- pret.
  7. Imputerniceste-te singur – in ziua de azi poti sa folosesti de exemplu computerul pentru a-ti organiza intreaga viata, inclusiv finantele, calendarul tau si divertismentul. A sti cum sa folosesti tehnologia, poate adauga multa bogatie vietii tale. Dar daca iti lipsesc abilitatile tehnice, vei gasi ca este prea complicat sa extragi asemenea valoare intr-un timp rezonabil.
  8. A accesa informatii in mod eficient – ori de cate ori doresti ca stii ceva rapid, poti sa cauti online si vei obtine informatia in cateva secunde. Site-uri precum Google, Wikipedia, iti pun informatiile pe varful degetelor, dar ai nevoie de ceva abilitati tehnice sa gasesti inteligent, lucruri ascunse.
  9. A castiga bani online – acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale abilitatilor tehnice. Cu abilitati tehnice corecte poti sa iti construiesti propria afacere pe internet. Computerul tau va munci neobosit pentru a face bani. Chiar daca plateste doar cafeaua, tot este mai bine decat sa platesti din buzunarul tau.
  10. Te vei simti mai confortabil si mai increzator in tehnologie – competenta construieste increderea. Pe masura ce dezvolti abilitati tehnice te vei simti mai confortabil cu toate formele de tehnologie. Acest lucru te va incuraja sa te extinzi si sa profiti de pe urma tehnologiei si mai mult. Poti sa asculti carti audio pe Mp3, sa faci poze cu camera ta digitala si asa mai departe. Vei simti ca detii controlul asupra tehnologiei, in loc sa fii intimidat de ea.

Cu cat castigi mai multa experienta tehnica, cu atat mai repede te vei adapta la noi tehnologii. Te vei simti cateodata depasit, dar vei recupera repede dupa cateva zile de studiu. Fie ca iti place, fie ca nu, abilitatile tehnice solide sunt de o importanta majora in ziua de azi. Nu iti permite sa fii surprins de partea gresita a gardului tehnologiei.

Leave a Reply